Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Έλενα Κονομόδη, Υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Θα κάνω ότι μπορώ για να εκπροσωπήσω την Κορινθία στο Κοινοβούλιο -VIDEO

Η Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.
Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την εκλογική μάχη της 21ης Μαΐου και οι Υποψήφιοι Βουλευτές δίνουν την δική τους μάχη για να πείσουν τους πολίτες , να τους ψηφίσουν και να τους εκπροσωπήσουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.



Εμείς μέσα από τα ΜΜΕ που εκπροσωπούμε, όπως πάντα δίνουμε στους υποψηφίους βουλευτές την δυνατότητα να μας πουν τις απόψεις τους έτσι ώστε να τους γνωρίσουν καλύτερα οι ψηφοφόροι αναγνώστες μας …

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση είχαμε με την Δικηγόρο κ. Έλενα Κονομόδη
Υποψήφια Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Νομού Κορινθίας

Η κ. Κονομόδη Γεννήθηκε το 1986, μεγάλωσε και  ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην Κόρινθο.

Το 2008 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Νομική Σχολή της Αθήνας, ενώ το 2010 έλαβε το μεταπτυχιακό της στο Εξειδικευμένο Δημόσιο (Ευρωπαϊκό – Συνταγματικό) Δίκαιο από την ίδια σχολή και από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μπορντώ της Γαλλίας.

Το 2014 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στο Διεθνές Οικονομικό, Χρηματ/κο και Τραπεζικό Δίκαιο του Παντείου Παν/μιου.

Όλα αυτά τα χρόνια μελετούσε παράλληλα τις πολιτικές επιστήμες και το έτος 2016 έλαβε πτυχίο Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (κατεύθυνση Πολιτικής Επιστήμης) από το Παν/μιο Πελοποννήσου με έδρα την Κόρινθο.

Σήμερα είναι υποψήφια Διδάκτωρ του Τομέα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής της Αθήνας στο γνωστικό αντικείμενο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και συγκεκριμένα
του Θεμελιώδους Δικαιώματος της Στέγασης.

Από το 2010 ασκεί γενική μαχόμενη δικηγορία σε Κόρινθο και Αθήνα διατηρώντας αυτόνομο δικηγορικό γραφείο με κύριο αντικείμενο την προστασία της α’ κατοικίας, τα “κόκκινα δάνεια”
και το τραπεζικό δίκαιο (ν.Κατσέλη-Σταθάκη κλπ), έχοντας πετύχει μεγάλο αριθμό πρωτοπόρων δικαστικών αποφάσεων υπέρ των οφειλετών, δημοσιευμένων στα μεγαλύτερα νομικά περιοδικά της χώρας.

Κατά τα μαθητικά της χρόνια έχει ασχοληθεί με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με την κολύμβηση,
στην οποία έχει διακριθεί κατακτώντας μετάλλια σε πολλά Πανελλήνια Πρωταθλήματα κατηγοριών.

Είναι δραστήριο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς συμμετέχει ενεργά στη Γραμματεία του Τμήματος Κοιν.Πρόνοιας και Αλληλεγγύης (ομάδα εργασίας για τις πολιτικές της στέγασης), στο Τμήμα Αθλητισμού και το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής.

Επίσης συμμετέχει ενεργά στην κλαδική Οργάνωση Δικηγόρων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ επί σειρά ετών έχει υπάρξει αν. συντονίστρια και μέλος συντονιστικού της τοπικής της οργάνωσης.

Τέλος, έχει πλούσιο κοινωνικό έργο συμμετέχοντας από το 2010 σε  δομές αλληλεγγύης, όπως
στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου με αντικείμενο
τη νομική προστασία πολιτών σε υποθέσεις διακοπής ρεύματος (ΕΕΤΗΔΕ) και  σε ομάδες νομικής υποστήριξης ευπαθών πολιτών, όπως στην  ”Αλληλεγγύη για όλους”.

korinthosnews