Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνική (δια)Λυση: Αποχώρησαν δύο βουλευτές από το κόμμα του Βελόπουλου

Κρίση προέκυψε στο κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, «Ελληνική Λύση», καθώς δύο βουλευτές ζήτησαν να αποχωρήσουν, καθώς κλήθηκαν να αλλάξουν εκλογική περιφέρεια λιγότερα από έναν μήνα πριν τις κάλπες.

Αφορμή για την αποχώρησή τους αποτέλεσε μία ανακοίνωση, στην όποια καλούνται οι βουλευτές που «φέρονται» να συνομιλούν με τη Νέα Δημοκρατία να αλλάξουν εκλογική περιφέρεια. Η ανακοίνωση προκάλεσε την αντίδραση της Αναστασίας Αλεξοπούλου και του Αντώνη Μυλωνάκη, οι οποίοι και αποχώρησαν από το κόμμα.



Αντίθετα, ο Απόστολος Αβδελάς που επίσης μπήκε στο «στόχαστρο», συμμορφώνεται με την απόφαση του κόμματος. Η Αναστασία Αλεξοπούλου δήλωσε νωρίτερα την αποχώρησή της από την Ελληνική Λύση. Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της επιτροπής δεοντολογίας του κόμματος που τους ανακοίνωσε πως αν θέλουν να μείνουν στην Ελληνική Λύση θα πρέπει να αλλάξουν εκλογική περιφέρεια. Μάλιστα, με ανάρτησή της στο Facebook δημοσίευσε την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος.

Ανακοίνωση αποχώρησης από την «Ελληνική Λύση» έκανε και ο Αντώνης Μυλωνάκης, ο οποίος αναφέρει πως «μετά την επίσημη πλέον ανακοίνωση της Ελληνική Λύση με την οποία αποφασίστηκε χωρίς πρότερη επίσημη ενημέρωσή μου και χωρίς καν να ερωτηθώ, δίκην τιμωρίας χωρίς κανένα λόγο και αιτία, η κάθοδός μου σε άλλη εκλογική περιφέρεια εκτός της Ανατολικής Αττικής, η απάντησή μου είναι αρνητική. Αυτά τα πολιτικά – εκβιαστικά διλήμματα για αλλαγή περιφέρειας, τα οποία έχουν απώτερους σκοπούς, δεν με αγγίζουν», είπε μεταξύ άλλων.

imerodromos.gr