Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Άρωμα γυναίκας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας -VIDEO

Τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, είναι η ψυχολόγος και Εθνική Συντονίστρια, Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία συμβολίζει όπως είπε ο πρωθυπουργός, την σημασία που δίνει η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό, ενώ και οι υπόλοιπες 5 εκλόγιμες θέσεις έχουν άρωμα γυναίκας.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη θα ηγείται του ψηφοδελτίου της ΝΔ όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι ψηφοδέλτιο σελέμπριτις, καθώς όπως είπε «θα χρειαστείτε όλους να τους γκουγκλάρετε».




 

Ανέφερε ακόμα ότι εξαρχής όταν σκεφτόταν την σύνθεση ήθελε να γίνει κάτι διαφορετικό, να επιβραβεύσει μέσα από την συμμετοχή γυναίκες και άνδρες που έχουν διακριθεί για την δουλειά τους και όχι πρόσωπα που να κομίζουν υψηλά επίπεδα αναγνωρισιμότητας.
«Έψαχνα πολύ περισσότερο το είναι από το θεαθήναι», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, και πρόθεσε πως, ο καθένας έχει την δική του διαδρομή και μέσα από την κυβερνητική πολιτική

«Γνωρίζω τα μεγάλα οφέλη της αναγνωρισιμότητας τόνισε αλλά τώρα δίνουμε το δικαίωμα σε κάποιους να εκτεθούν στην δύσκολη αυτή διαδικασία του πολιτικού διαλόγου και να εκπροσωπήσουν και επάξια την παράταξη στην βουλή κομίζοντας κάτι καινούριο», είπε χαρακτηριστικά.

Στη δεύτερη θέση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ενώ στην τρίτη θέση ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Χρ. Στυλιανίδης.

Η Ιωάννα Λυτρίβη είναι στην 4η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Πρόκειται για την διευθύνουσα σύμβουλος στον ΕΟΠΠΕΠ. Ο γενικός γραμματέας καταπολέμησης της Φτώχειας ο Γιώργος Σταμάτης είναι στην 5η θέση.

Στην 7η θέση η αθλήτρια Μαρία Πολύζου, στην 8η θέση η Γεωργία Βαχαρίδη. Στην 9η θέση ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάνου, ο οποίος και ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Πρυτανεία. Στην 10η θέση ο δικηγόρος Νίκος Κορογιαννάκης. Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο άνθρωπος που υπηρέτησε όλους τους αρχηγούς της ΝΔ με συνέπεια.

Στην 11η θέση η εκπαιδευτικός από το Παρίσι, Μαρία Διαμαντοπούλου. Στην 12η θέση η αγρότισσα Αννα Καστάνη η οποία όμως δεν κατάφερε να παραβρεθεί στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην 13η θέση ο Σπύρος Καρανικόλας.

Στην 14η θέση είναι μια γυναίκα, η μικρότερη ηλικιακά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Πρόκειται για την Πορφυρένια Κανελλοπούλου.

Στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου, που όπως είπε έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά είναι ο Αντώνης Σγαρδέλης.

«Ηθελα να τιμήσω έναν άνθρωπο που υπηρέτησε όλους τους αρχηγούς. Με συνδέει μια βαθιά φιλία», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

megatv