Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Κλείδωσε για τις 10 Μαΐου το debate

Στις 9 το βράδυ της 10ης Μαΐου θα διεξαχθεί τελικά το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών στην ΕΡΤ ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ντιμπέιτ θα διαρκέσει τρεις ώρες και διεξαχθεί με συντονιστή δημοσιογράφο κοινής αποδοχής ο οποίος θα είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, με τη συμμετοχή έξι καναλιών.



 

Τα κόμματα συμφώνησαν ότι το ντιμπέιτ θα περιλαμβάνει 5+1 θεματικές ενότητες:

1η οικονομία – ανάπτυξη – απασχόληση

2η εξωτερική πολύτιμη και άμυνα

3η κράτος – θεσμοί – διαφάνεια

4η υγεία – παιδεία – κοινωνικό κράτος

5η περιβάλλον – ενέργεια

6η ελεύθερη χωρίς ερωτήσεις με τοποθέτηση πολιτικών αρχηγών

Η ερώτηση θα έχει διάρκεια 30 δευτερόλεπτα και η απάντηση 1,5 λεπτό με follow up από 15 δευτερόλεπτα έως 45 δευτερόλεπτα, με συνολική διάρκεια 3 λεπτά.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε δύο ντιμπέιτ, ένα μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών και ένα ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία αντίρρηση για ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών πριν από τις εκλογές του Μαΐου, ωστόσο επέμενε και σε δεύτερη τηλεμαχία πριν από το δεύτερο γύρο, που θεωρείται βέβαιο ότι θα χρειαστεί λόγω της απλής αναλογικής. Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ είχε θέσει ζήτημα «ίσης μεταχείρισης» των κομμάτων, ζητώντας σε περίπτωση και δεύτερου ντιμπέιτ να διαμοιραστεί ο επιπλέον χρόνος που θα αντιστοιχεί σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα εξίσου και στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

Πηγή: topontiki.gr