Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πετρίτσης: Το πολυδύναμο  ιατρείο Καλλιάνων το εμπνεύστηκε και το ξεκίνησε η παράταξη Τατούλη

Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των Κέντρων Υγείας αποτελούσε βασική πολιτική προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής του Πέτρου Τατούλη.

Το Σεπτέμβριο του 2019 παραδόθηκαν στην Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα το σύνολο των Κέντρων Υγείας όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων είτε ως έργα ολοκληρωμένα, είτε ως έργα που βρίσκονταν σε εξέλιξη στην υλοποίηση των εργασιών τους.




 

Με δεδομένη την ανακοίνωση της Περιφερειακής Αρχής στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με τα επικείμενα εγκαίνια του αναβαθμισμένου πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου Καλλιάνων, στη Δ.Ε. Στυμφαλίας, του Δήμου Σικυωνίων, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στον κ.Νίκα και στους συνεργάτες του ορισμένα στοιχεία για το έργο, αφού ουδεμία συμμετοχή είχαν στη διαδικασία προετοιμασίας ωριμότητας των μελετών  προς ένταξη, ούτε στην απόφαση ένταξης και στην εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης, ούτε στη δημοπράτηση του.

Η λειτουργία πολυδύναμου και αναβαθμισμένου περιφερειακού ιατρείου Καλλιάνων του Δήμου Σικυωνίων αποτελούσε ένα πάγιο διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Η απόφαση ένταξης για το συγκεκριμένο έργο ήταν αποτέλεσμα μιας ιδιαίτερα δύσκολης και πολύπλοκης διοικητικής διαδικασίας αφού για την υποβολή πρότασης έπρεπε να υπάρχει παραχώρηση χρήσης του ακινήτου για την στέγαση του πολυδύναμου  ιατρείου, απόφαση έγκρισης από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας και μελετητική ωριμότητα.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Δήμο και το Γενικό  Νοσοκομείο Κορίνθου  κατάφερε την εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων έτσι ώστε ο κ.Τατούλης ως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, με την με αριθμ. πρωτ. 807/01-03-2019 απόφαση ένταξης της πράξης «Εκσυγχρονισμός και λειτουργική αναβάθμιση πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου Καλλιάνων» με κωδικό ΟΠΣ 5033580 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020», έδωσε το πράσινο φως για την υλοποίηση του έργου, δεσμεύοντας το ποσό των 339.000€.

Στη συνέχεια η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή με την με αριθμ. 3079/2019 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής  δημοπράτησε το συγκεκριμένο έργο. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού στις 14.2.2020 εγκρίθηκε το αποτέλεσμα της δημοπρασίας και αναδείχθηκε ο προσωρινός ανάδοχος.

Το έργο σύμφωνα με τη σύμβαση θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί 10 μήνες μετά την ημερομηνία υπογραφής της, η οποία ήταν η 7η Αυγούστου του 2020.

Αποδεικνύεται από τα ανωτέρω στοιχεία ότι η μοναδική συμβολή  της Περιφερειακής Αρχής του κ.Νίκα στο συγκεκριμένο έργο είναι η πολύ μεγάλη καθυστέρηση για την ολοκλήρωση του, αφού σύμφωνα με τη σύμβαση το έργο θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2021.

Ως Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση για την παράδοση ενός ακόμη έργου της Περιφερειακής Αρχής του Πέτρου Τατούλη στους Κορίνθιους συμπολίτες μου.

Καλώ τον κ.Νίκα, εκτός από τις κορδέλες που κόβει σε έργα που δεν του ανήκουν, να ενεργοποιηθεί περισσότερο προκειμένου να σταματήσουν οι μεγάλες καθυστερήσεις, οι συνεχόμενες παρατάσεις και οι συμπληρωματικές συμβάσεις που αποτελούν πλέον κανόνα όχι μόνο για τα έργα της Κορινθίας αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου.

 

Γιώργος Πετρίτσης

Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου