Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Φλαμπουρίτσα – Σάββατο 20/5

Η Χαράδρα της Φλαμπουρίτσας χαρακτηρίζεται από δάση Κεφαλληνιακής ελάτης και μαύρης Πεύκης, κωνοφόρα, πλατάνια και πολλούς άλλους θάμνους.
Όλη η διαδρομή δίπλα στο ποτάμι είναι πνιγμένη στα έλατα, η εποχή είναι ιδανική για να απολαύσουμε πολλά είδη από άγριες ορχιδέες, ανεμώνες και αν είμαστε τυχεροί θα δούμε κι άγρια Άλογα στην περιοχή.



 

Στην περιοχή φύεται ο Κυλλήνιος Άδωνις, ενδημικό αγριολούλουδο που υπάρχει μόνο σε 4 βουνά παγκοσμίως: Κυλλήνη, Χελμό, Σαϊτά και Ολίγυρτο.
Το ξεκίνημα της πορείας θα γίνει από το χιονοδρομικό κέντρο, κι ανηφορίζοντας θα περάσουμε έξω από το σπήλαιο του Ερμή κι από τη θέση του Πουλιού Όχθος θα κατηφορίσουμε για την χαράδρα της Φλαμπουρίτσας.
Εδώ θα δούμε και τα σπάνια δένδρα Ίταμους, που βρίσκονται στην περιοχή , και είναι τοξικά, κατά την αρχαιότητα λέγεται ότι η θεά Άρτεμις πότιζε τα βέλη της με δηλητήριο Ίταμου.

Εκεί κοντά στις πηγές του Σύθα ποταμού θα κάνουμε πικ-νίκ. και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε τη διάσχιση για την θέση Βαρνεβό.
Μπαίνοντας στο φαράγγι, το μονοπάτι κινείται πολύ κοντά στο ρέμα του ποταμού Σύθα και θα χρειαστεί ορισμένες φορές να το διασχίσουμε ώστε να συνεχίσουμε την πορεία μας. Οι διασχίσεις αυτές είναι πάρα πολύ εύκολες και ειδικά αυτή την εποχή όπου τα νερά του ρέματος είναι περιορισμένα.

Μετά το τελείωμα της πορείας, θα κάνουμε στάση για καφέ στα Τρίκαλα.

Ω.Π.: 5-6 Β.Δ.:Α+ ΧΛΜ.:13-14
Αναχώρηση από τα Περιβολάκια στις 07:00

Κοστολόγιο εξόρμησης 15€
Αρχηγοί εξόρμησης
Παλασοπούλου Αθηνά 694 727 9750
Καραγεώργος Χριστόφορος 694 800 2379
Tηλ.Συλλόγου 27410-29970
• Για ακυρώσεις μετά το βράδυ της Παρασκευής, γίνεται επιβάρυνση όλου του ποσού.
•Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, μπατόν, ισοθερμικό – αντιϊδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια).
•Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων.
•Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
•Νέοι και νέες ηλικίας έως 30 ετών εγγράφονται δωρεάν και δεν καταβάλουν συνδρομή για το πρώτο έτος.
•Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ.) με ευθύνη των αρχηγών
•Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
•Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
•Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).