Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Τοπικό «χρώμα», κεράσματα και μεγάλη συμμετοχή επισκεπτών στο ξωκλήσι Αγίας Τριάδας στα Μποζικά

Πλήθος πιστών από τα Μποζικοχώρια για άλλη μια χρονιά κράτησαν την πατροπαράδοτη υπόσχεση να συναπαντηθούν ανήμερα του Αγίου Πνεύματος στο  μικρό ξωκλήσι της Αγίας Τριάδας , που αποτελεί σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή , καθώς βρίσκεται  σε ένα εκπληκτικού κάλους φυσικό τοπίο  στα διοικητικά όρια της Τ.Κ. Μποζικών και γειτνιάζει με τον δήμο Νεμέας και την Δ.Ε. Στυμφαλίας.



 


Το «παρών» στο Αντάμωμα των συμπατριωτών του έδωσε και ο υποψήφιος δήμαρχος Σικυωνίων Δημήτρης Πιστεύος , καθώς όπως ο ίδιος είπε είναι άρρηκτα δεμένος με τον γενέθλιο τόπο του ,τα Μποζικά, και έχει βιωμένες μνήμες από το ξωκλήσι της Αγίας Τριάδας.

Τις ευχές του έδωσε επίσης και ο επί σειρά ετών αντιδήμαρχος Σικυωνίων Γιάννης Τσιάνος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας , με μέριμνα της  εκκλησιαστικής επιτροπής, προσφέρθηκαν εδέσματα στους παρευρισκόμενους , που όχι μόνο χάρηκαν την πανηγυρική ατμόσφαιρα της μέρας και το ειδυλλιακό τοπίο αλλά , επιστρατεύοντας το πηγαίο χιούμορ τους και τη διάθεση για σάτιρα , δεν άφησαν ασχολίαστο και τον χωμάτινο δρόμο της ταλαιπωρίας…λέγοντας πως «ο απερχόμενος δήμαρχος είχε κατά νου να βάλει γαϊδουράκια «ταξί» προς το ταπεινό ξωκλήσι…για να κάνει την περιοχή Σαντορίνη» !