Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑΡΘΡΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ

Στα χωριά το Πάσχα σφαζόταν από κάθε νοικοκύρη ένα και δυο και τρία αρνιά και κάθε σφαχτό γδερνόταν και του αφαιρούσαν το δέρμα, το κοινώς λεγόμενο τομάρι. Ως γνωστόν αυτό το τομάρι πουλιόταν στο δερματέμπορο. Εκτός όμως από το δερματέμπορο, ειδικά τα κατσικίσια δέρματα τα έπαιρναν οι αγωγιάτες και τα φτιάχνανε ασκιά για τη μεταφορά του κρασιού και του λαδιού. Έτσι όποιος είχε προλάβει και είχε πληρώσει το τομάρι προτού το σφάξει το ερίφιο ήταν δικό του. Καταλάβατε?

Παρακολουθώ όλους και έχω ειλικρινά εντυπωσιαστεί από δύο πράγματα. Πόσο συντονισμένα διαφημίζουν τα ΜΜΕ (το κλασικό κόλπο, μιλάνε γι΄αυτούς ΟΛΟΙ, είτε αρνητικά είτε θετικά) συγκεκριμένα αντισυστημικά κόμματα που πετάχτηκαν από το πουθενά και ξαφνικά έχουν το τρόπο και το χρήμα να παρουσιάζονται παντού. Τα ίδια κόμματα στο παράλληλο ψηφιακό σύμπαν έχουν αυτά τα ίδια , την στήριξη μεγάλων υπερ-πατριωτών του διαδικτύου, (μερικές από αυτές τις σελίδες τις έχω στο μυαλό μου σαν βόθρους) και ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ, που θέλει να προσελκύσει δεξιούς, παίζεται σε ΝΙΚΗ, ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ, ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ. Μπήκα χθες σε μια σελίδα που έχει μεγάλη επισκεψημότητα και έλεγε ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ. Το πιάνετε τι γίνεται έτσι?



Η χαμένη ψήφος, όσων δεν θέλουν να φάνε τη καραμέλα της ΑΠΟΧΗΣ, δεν είναι χαμένη πια αν κάπου πάει συγκεκριμένα. Ανθρωποι που στις προηγούμενες εκλογές έσκιζαν τα ιμάτια, είστε προδότες, ηλίθιοι κλπ όσοι πάτε να ψηφίσετε, τώρα το σκέφτονται λιγάκι γιατί είδαν το φως το αληθινό. Τώρα υπάρχει λύση. ΑΥΤΗ. Γιατί μην παίξει καμιά μ@λακία και πέσουν ψήφοι στους λάθος ανθρώπους, τους μην υπολογίσιμους ε? Δεν θα σταματήσουν μέχρι να σας το φυτέψουν βαθειά μέσα στον εγκέφαλο μέχρι που να τον κάψουν!

Εν τω μεταξύ όλα αυτά θα είναι αφορμή για ωραίες συζητήσεις στο μέλλον ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΛΛΟΝ. Θα μπορούμε να τσακωνόμαστε για το ποιος είναι πατριώτης και ποιος όχι ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. Θα μπορούμε να σκεφτούμε τι να κάνουμε με τις τράπεζες, τους φόρους κλπ., αν ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ κι όχι σαν ΔΟΥΛΟΙ ΖΗΤΙΑΝΟΙ που θα κάνουν ότι λέει ο αφέντης.

Επίσης πάρα πολλοί που το παίζουν ήρωες του πληκτρολογίου, (και δεν είναι από τους πληρωμένους χαφιέδες) νομίζουν πως και σε ένα κοντινό μέλλον, θα μπορούν να συνεχίσουν να λένε ότι θέλουν. Πολλοί έχουν την εντύπωση πως η εικονική ελευθερία που έχουμε τώρα είναι κάτι μόνιμο. Όπως τότε με το χαβαλέ και το μεθύσι του Τσοβόλα δώστα όλα, νόμιζαν πως έχει ανοίξει μια πηγή κάπου στον ουρανό της Ελλάδας και θα ρίχνει χρήμα, διορισμούς και θα φροντίζει τους καλούς «πελάτες»

Όπως μας πήραν το χαλί κάτω από τα πόδια σε ότι αφορά τα λεφτάκια, και μετέτρεψαν τους πρώην καλοζωισμένους σε ζήτουλες του κατοστάρικου, τα παιδιά με το μέλλον λαμπρό υποτίθεται μπροστά τους, μετανάστες κάπου εκτός Ελλάδας, ή μισθοσυντήρητους των 600 και 700 ευρώ, όπως είδαν τις οικονομίες τα νοικοκυριά να φεύγουν με φτερά για άλλα μέρη άλλες αγκαλιές, όπως το περίφημο ΕΣΥ του λαού μεταλλάχθηκε σε ΕΣΥ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ, έτσι το επόμενο βήμα θα είναι

Τέρμα και η ελευθερία. Το δικαίωμα να επιλέγεις ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. Το σε αναγκάζω να έχεις λογαριασμό στη τράπεζα σε πρώτη φάση, σε αναγκάζω να αγοράζεις με την καρτούλα αλλιώς σου ρίχνω ένα λογαριασμό στο τέλος, έφτασε μέχρι τις ασκήσεις εγκλεισμού, θα παίρνεις άδεια να βγεις από το σπίτι (πραγματικά υπάρχουν ακόμα τόσο βαθιά νυχτωμένοι που πίστεψαν πως αυτό γινόταν γιατί αυτές οι συμμορίες νοιαζόντουσαν για την υγεία μας?) στη συνέχεια θα περάσουμε στο ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ ΑΜΙΛΗΤΑ ΑΚΟΥΝΗΤΑ ΚΙ ΑΓΕΛΑΣΤΑ? ΠΟΥ ΠΑΣ ? ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΕΙΣ? Πάρε μία στο κεφάλι!

Το σπουδαιότερο όμως που θα μας συμβεί, είναι πως αυτή εδώ την πατρίδα μερικοί την βλέπουν και την ονειρεύονται σαν ένα ακόμα κρατίδιο των ΗΠΑ. Ένα απομακρυσμένο κρατίδιο που θα λειτουργεί σαν μια στρατιωτική βάση στη Μεσόγειο κι ένας καλός τόπος για επενδύσεις ΚΑΙ ΓΔΥΣΙΜΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΤΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ.

Το θλιβερό είναι πως έχουν τόσο πολύ μεταλλάξει ένα μεγάλο μέρος του κόσμου, που στην παραπάνω παράγραφο ένα σωρό ζωντόβολα ή βολεμένοι θα απάνταγαν.. ε και τι έγινε?

Ο ελληνικός λαός έχει δείξει στη μακριά πορεία του πως όταν βρει τα δύσκολα εμπνέεται από πατριωτικά συναισθήματα και θέλει να διαφυλάξει τη γλώσσα του, τα ήθη τα έθιμα του, την οικογένεια του, το χώμα του. Έπρεπε λοιπόν να λειτουργήσει ένας ολόκληρος καλά μελετημένος μηχανισμός που να φυτέψει στα μυαλά των Ελλήνων κυρίως των νέων, πως οι λέξεις πατρίδα, έθνος, είναι κάτι που με αυτά ασχολούνται άτομα είτε γραφικά είτε φασιστόμουτρα.

Πριν πολλά χρόνια σε μια εκδήλωση που γινόταν στη Ρώμη για τον Πλάτωνα, δυο κάφροι (πολύ υψηλά ιστάμενοι τότε) ήταν σε μια συγκέντρωση και άκουσαν αυτή την είδηση .. «ξέρετε στο τάδε πολιτιστικό κέντρο γίνεται μια πολύ σπουδαία εκδήλωση για τον Πλάτωνα και το οργανώνουν τα τάδε Πανεπιστήμια). Ξέρετε τι είπε το ένα από το δύο τομάρια? « Για τον Πλάτωνα? Τίποτα φασίστες θα είναι»

Μ ’αυτούς έχετε να κάνετε και αυτούς σκέφτεστε να ψηφίσετε, ή τους παρόμοιους που σας έχουν ρίξει σαν το τυράκι μπροστά στη φάκα.

Ο πατέρας μου συνήθιζε να λέει «με ξεγέλασες και δείπνισες, αλλά δεν θα γευματίσεις»

Κι εγώ λέω «όταν μου χτυπάς το ένα μάγουλο, γυρίζω και το άλλο, αλλά αν πας να με ξαναχτυπήσεις θυμήσου μου τελείωσαν τα μάγουλα!!!»

Τη καλημέρα μου.

fantastikeskatastaseis