Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Taste of Loutraki – THE CORINTHIAN FOOD FESTIVAL 16 -18 ΙOYNIOY2023

TO ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΕΤΕ

Το Taste of Loutraki-The Corinthian Food Festival, ένα φεστιβάλ που φέρνει σε επαφή το κοινό με την τοπική γαστρονομία, διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά το τριήμερο 16 με 18 Ιουνίου.

Στο Λουτράκι, στην Περαχώρα και στους Αγίους Θεοδώρους περισσότερες από 40 επιχειρήσεις εστίασης και ξενοδοχεία, κορυφαίοι σεφ, Sommelier οίνου και νερού καθώς και παραγωγοί τοπικών προϊόντων,  σας προσκαλούν να γνωρίσετε, να  γευτείτε και να απολαύσετε  τα προϊόντα της Κορινθιακής γης!!



ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ– ΒΑΡΚΑΛΑΣ ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ – ΕΛΑΙΩΝΑΣ TΑΒΕΡΝΑ– ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ –ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΚΑΝΑΚΗΣ -ZAX/ΣΤΕΙΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ– ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΤΑ 5 ΑΔΕΡΦΙΑ – ΜΑΙΣΤΡΑΛΙ RESTAURANT-ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ– ΠΙΠΕΡΙ ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ– ΡΙΓΑΝΙ– RESTAURANT- ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΤΥΡΟΠΙΤΑΣ – ΦΡΑΓΚΙΑΣ RESTAURANT

ANASSA CAFÉ/BAR- ARMELLE GELATO LUKUMADES–BAKOS PIZZA- CLUB HOTEL CASINO LOUTRAKI / OCEANOS RESTAURANT CORALLE CAFÉ/BAR- DOLCI PASSIONI ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ  EL SUENO CAFÉ-HOTEL PLAZA- ISLA BROWN RESORT  –ΙL TRAMONTO CAF/BAR- MELTEMI RESTAURAN- PALADAR RESTAURANT-PERLA KITCHEN BAR- PEPE ROSSO- PORTO PARADISO – POSITANO-QUEEN EAT LOVE DRINK-RAMADA & WYNDHAM LOUTRAKI POSEIDON RESORT – SEA AND SAND SEASIDE BAR RESTO-SEGAS HOTEL- SWEET VALIA – THEOXENIA HOTEL- VERYKOKO MEZE & DRINKS- VOUCLAIT ZAXAΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ/CAFÉ – WOODY’S BAY FOOD-YPANEMA SEASIDE FOOD & DRINKS

Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ αποτελεί συνδιοργάνωση του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου, του Συλλόγου Επισιτιστών Λουτρακίου «Ο Ξένιος Ζευς» και του Επιμελητηρίου Κορινθίας, ενώ ο σχεδιασμός, η οργάνωση και η υλοποίηση είχε ανατεθεί στην εταιρεία Τουριστικού marketing Respond on Demand. Το Τaste of Loutraki τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου-Περαχώρας και είναι ευγενική χορηγία της BROWN HOTELS  και του RAMADA & WYNDHAM LOUTRAKI POSEIDON RESORT.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΙουνίουIsla Brown Corinthia Resort & Spa (κατόπιν πρόσκλησης)

– 18:30 με 19:15 Τυφλή γευσιγνωσία νερού και Παρουσίαση των ιδιοτήτων του νερού Λουτρακίου από τον μοναδικό Πιστοποιημένο Σομελιέ Νερού, ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗ

-19:30 με 21:00 Παρακολούθηση LIVE COOKING– παρασκευές παραδοσιακών και σύγχρονων συνταγών, με χρήση χαρακτηριστικών τοπικών προϊόντων της Κορινθιακής γης, σε ζωντανή παρασκευή και εκτέλεση από σεφ εγνωσμένης αξίας:

Π. Διαμαντόπουλος από το εστιατόριο ΠΙΠΕΡΙ
Κ. Σακκούλης από το εστιατόριο ΡΙΓΑΝΙ
Π. Συνοδινός από το εστιατόριο ΠΕΡΛΑ του ξενοδοχείου ΠΕΥΚΑΚΙ
Τ.Μακαρώνας από τα εστιατόρια ΒΑΡΚΑΛΑΣ/ΕΛΑΙΩΝΑΣ
Ε.Νικολαράκος από το ξενοδοχείο ISLA BROWN CORINTHIA

Bartender, Ν. Λάλος από το Αnassa.The bar, θα ετοιμάσει και θα προσφέρει Cocktail ειδικά για το Taste of Loutraki

ΣΑΒΒΑΤΟ, 17 Ιουνίου

Η Γιορτή του Τραχανά στην Περαχώρα (Ανοικτή στο κοινό)

Η ομάδα του Experience Perachora διοργανώνει  ΓΙΟΡΤΗ ΤΡΑΧΑΝΑ στο πλαίσιο του Γαστρονομικού Φεστιβάλ, Taste of Loutraki.

-19:30 με 21:30 Η εκδήλωση ξεκινάει με επίδειξη της παραδοσιακής διαδικασίας της κατασκευής τραχανά.

Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να γευτούν φαγητά με βάση τον τραχανά, παρέα με κρασί και υπό το άκουσμα μουσικής Dj.

– Live cooking γευσιγνωσία Τραχανότο- Live cooking από ένα δημιουργικό πιάτο που θα περιέχει τραχανά.

Τα πιάτα θα επιμεληθούν:

Head Chef Κωνσταντίνος Βασάλος

Chef Στεφανία Βασιλείου

Chef Δημήτρης Φαρμάκη

– Γευσιγνωσία, κεράσματα, που περιέχουν τραχανά Βλάχα, παραδοσιακά ζυμαρικά Λουτρακίου.

Η διατροφολόγος Σοφία Χόνδρου θα μιλήσει για την διατροφική αξία του τραχανά

– Παρουσίαση από την οινολόγο Ιωάννα Δαβλέρη και γευσιγνωσία κρασιών Papagiannakopoulos Winery

– Έκθεση και γευσιγνωσία Κορινθιακών  προϊόντων από το Corinthian Taste

ΚΥΡΙΑΚΗ, 18 ΙουνίουWyndham Loutraki Poseidon Resort» (αποκλειστικά για τα φιλοξενούμενα ΜΜΕ)

11:00 με 13:00 Wine & Food Pairing” στο  «Wyndham Loutraki Poseidon Resort» και συγκεκριμένα στο «TRIAINA Ouzeri Restaurant».

O Chef Γιάννης Μπρατσολιάς και ο Sommelier Γεώργιος Κάπος θα επιμεληθούν την εκδήλωση, παρουσιάζοντας οίνους από την Νεμέα και την Αρχαία Κόρινθο, συνοδευόμενα από Κορινθιακές, σύγχρονες συνταγές, με χρήση τοπικών προϊόντων.

Το πλήρες πρόγραμμα του Taste of Loutraki και οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν έχουν αναρτηθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα του (https://tasteofloutraki.gr/). Περιηγηθείτε και κάντε έγκαιρα την κράτησή σας!