Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εκπροσώπησε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα εγκαίνια της Έκθεσης του Επιμελητηρίου Κορινθίας

Στα εγκαίνια της Έκθεσης “Κορινθία-Πελοπόννησος 2023”,που διοργανώνει το Επιμελητήριο Κορινθίας, παρευρέθηκε χθες, Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023, ο Συντονιστής του Τομέα Οικονομικών και πρώην Υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο κ. Τσακαλώτος πραγματοποίησε πολιτική ομιλία, η οποία αφορούσε στις προϋποθέσεις που πρέπει να διαμορφωθούν για να δημιουργηθεί αναπτυξιακό κράτος, στο οποίο η κοινωνία θα προχωρά και θα εξελίσσεται μαζί με την οικονομία.



 

«Εμείς θεωρούμε πως η Ελλάδα έχει πολλά δομικά προβλήματα. Υπάρχει ανάπτυξη που δεν είναι ιδιαίτερα σημαντική, με τα στοιχεία του 2019 έως και του 2023 η ανάπτυξη αυτή είναι  κατά μέσο όρο 1,7%.Λίγο κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χρειάζεται το κράτος για να λέει πως έχει ανάπτυξη να έχει άποψη για το πού πηγαίνει η οικονομία και η κοινωνία, να μπορεί να επενδύει, να μπορεί να συντονίζει και τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο πρώην υπουργός, το μεσημέρι της Πέμπτης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και υποψήφιους βουλευτές περπάτησε τους  δρόμους της αγοράς της Κορίνθου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς επαγγελματίες της περιοχής, ενώ αμέσως μετά παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, την οποία απασχόλησε κυρίως, λόγω επικαιρότητας, το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο.

«Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη ημέρα όπου κυριαρχεί το αίσθημα της θλίψης αλλά και της ντροπής. Ντροπή ως Έλληνας, ως Ευρωπαίος, ντροπή γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Προφανώς θα διερευνηθούν αυτές τις ημέρες και τις επόμενες εβδομάδες τι ακριβώς έγινε, αν θα μπορούσε να γίνει διάσωση», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος επισημαίνοντας πως αυτό το τραγικό γεγονός μπορεί να γίνει η απαρχή μιας μεγάλης και σοβαρής συζήτησης στην χώρα μας και στην Ευρώπη για το πώς θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα στα επόμενα χρόνια.

«Δεν είμαι αισιόδοξος. Συνεχώς στην Ευρώπη και στην Ελλάδα συρρικνώνεται ο δημόσιος χώρος που μπορεί να γίνει συζήτηση χωρίς εργαλειοποίηση. Νομίζω πως οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που έχουν μια μακρά παράδοση μετανάστευσης να πιέσουν ώστε να μπορέσουμε να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση χωρίς να κατηγορούνται οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα στους μετανάστες. Ο δημόσιος χώρος έχει συρρικνωθεί γενικότερα. Είναι πολύ δύσκολο πλέον να συζητήσεις για οικονομικά, εναλλακτικά, κοινωνικά, οικολογικά, θέματα δικαιωμάτων, να θέτεις τα επιχειρήματά σου και να μπορεί ο κόσμος να γνωρίζει τι πρεσβεύει το κάθε κόμμα», επεσήμανε.