Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η σύνοψη του χωμάτινου Ράλλυ Φθιώτιδος

Οι Γιώργος Κεχαγιάς-Χρήστος Κουζιώνης πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και τερμάτισαν στην 2η θέση του χωμάτινου Ράλλυ Φθιώτιδος, με το Skoda Fabia Rally2 evo της On Sale Rally Team.

Το Ράλλυ Φθιώτιδος, τρίτος γύρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος, το οποίο διοργανώθηκε από το Σωματείο «Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας» (Α.Λ.Α.Λ.) στις 1-2 Ιουλίου, αποτέλεσε μια απαιτητική δοκιμασία για ανθρώπους και μηχανές.



 

Για ακόμη μια φορά, η On Sale Rally Team πρωταγωνίστησε, καθώς οι Γιώργος Κεχαγιάς και Χρήστος Κουζιώνης ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους στη 2η θέση της γενικής κατάταξης, με το Skoda Fabia Rally2 evo.

Η εξέλιξη του αγώνα για την On Sale Rally Team

Το χωμάτινο Ράλλυ Φθιώτιδος ξεκίνησε τυπικά το Σάββατο 1 Ιουλίου, με βραδινή πανηγυρική εκκίνηση στην πόλη της Λαμίας. Το καθαρά αγωνιστικό μέρος διεξήχθη την Κυριακή 2 Ιουλίου, περιλαμβάνοντας 2 επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές (Ελευθεροχώρι – 18,02 χλμ. και Ελάτεια – 28,32 χλμ.) μήκους 92,68 αγωνιστικών χιλιομέτρων και άρωμα… Ράλλυ Ακρόπολις.

Πέραν των απαιτητικών ειδικών διαδρομών, μια πρόσθετη δυσκολία για τα πληρώματα προήλθε από την, αναμενόμενα λόγω της εποχής, υψηλή θερμοκρασία. Με τα παραπάνω ως δεδομένα, οι Γιώργος Κεχαγιάς και Χρήστος Κουζιώνης ακολούθησαν σταθερά ταχύ ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τα περιττά ρίσκα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα σε αυτές τις αγωνιστικές συνθήκες.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως το πλήρωμα του Skoda Fabia Rally2 evo βρέθηκε εξαρχής στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, όπου διατηρήθηκε έως το τέλος. Επιπλέον, οι Κεχαγιάς-Κουζιώνης παρουσίασαν βελτίωση στις επιδόσεις τους, αφού ιδιαίτερα στο δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές διαδρομές, «κατέβασαν» αισθητά τους χρόνους που είχαν πετύχει το πρωί.

Νικητές του χωμάτινου Ράλλυ Φθιώτιδος, αναδείχθηκαν οι Αλέξανδρος Τσουλόφτας και Στέλιος Ηλία με Volkswagen Polo R5.Δηλώσεις

Νίκος Κωνσταντόπουλος (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου On Sale)

«Από την αρχή γνωρίζαμε πως το χωμάτινο Ράλλυ Φθιώτιδος θα ήταν ένας δύσκολος και απαιτητικός αγώνας. Η On Sale Rally Team και το πλήρωμά μας, Γιώργος Κεχαγιάς-Χρήστος Κουζιώνης, πραγματοποίησαν μια πολύ καλή εμφάνιση που μας αφήνει ευχαριστημένους. Η δεύτερη θέση είναι σαφώς ένα θετικό αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα το γεγονός ότι οι χρόνοι βελτιώνονταν και το Skoda Fabia Rally2 evo δεν παρουσίασε προβλήματα, μας γεμίζουν με αισιοδοξία για τη συνέχεια».

Γιώργος Κεχαγιάς

«Το χωμάτινο Ράλλυ Φθιώτιδος ήταν ένας δύσκολος αγώνας, με πολλή ζέστη σε Ακροπολικές ειδικές διαδρομές. Θεωρώ πως η εμφάνισή μας ήταν καλή, αφού στο δεύτερο πέρασμα βελτιώσαμε τους χρόνους μας, ενώ βρισκόμασταν σταθερά στη δεύτερη θέση. Συνολικά, διατηρήσαμε σταθερά γρήγορο ρυθμό και δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα. Είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, όπως και με την επίδοσή μας».

Χρήστος Κουζιώνης

«Ο αγώνας απαιτούσε ταχύτητα, μεθοδικότητα και στρατηγική, κυρίως όσον αφορά στη διαχείριση του ρυθμού. Θεωρώ ότι τα καταφέραμε πολύ καλά, αφού επιδείξαμε ταχύτητα χωρίς να ρισκάρουμε, επιδεικνύοντας διάρκεια και αποφεύγοντας τα προβλήματα. Το γεγονός ότι βελτιώσαμε τους χρόνους στο δεύτερο πέρασμα, είναι πολύ ενθαρρυντικό. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι».

Αποτελέσματα