Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Λεοντίου, Δημήτριος Κυριάκος, υποψήφιος με τον συνδυασμό «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΕΜΕΑΣ» του Κώστα Φρούσιου!

Mε αφορμή την ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων του συνδυασμού «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΕΜΕΑΣ» από τον δήμαρχο της πόλης μας Κωνσταντίνο Φρούσιο θέλω με τη σειρά μου να κάνω γνωστή την υποψηφιότητα μου για την προεδρία στην Τοπική Κοινότητα Λεοντίου, ως μέλος του εν λόγω συνδυασμού.

Στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία του 2019 εκλέχτηκα πρόεδρος της Κοινότητας Λεοντίου ως ανεξάρτητος υποψήφιος και μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια η συνεργασία μου με τον κύριο Φρούσιο ήταν εξαιρετική.




Παρά το γεγονός ότι δεν γνωριζόμασταν προσωπικά πριν την εκλογή μας, μπορώ να πω ότι ο νυν δήμαρχος της πόλης μας είναι ένας άνθρωπος που όλο αυτό το διάστημα στήριξε τις προσπάθειες μου, ήταν απόλυτα ανοιχτός σε νέες ιδέες, πάντα συνεργάσιμος και με διάθεση να βοηθά ώστε να δίνονται το συντομότερο δυνατόν λύσεις. Ταυτόχρονα ο κύριος Φρούσιος ασπάζεται στον απόλυτο βαθμό την άποψη ότι οι πρόεδροι των κοινοτήτων πρέπει να έχουν ελευθερία κινήσεων και το απέδειξε έμπρακτα σε όλη την πορεία της κοινής μας θητείας.

Μαζί με τη δήλωση της υποψηφιότητας μου όμως, θέλω παράλληλα να ενημερώσω και για όσα κάναμε αυτά τα τέσσερα χρόνια παρά το γεγονός πως η πανδημία μας δυσκόλεψε σε πολύ μεγάλο βαθμό τα δυο πρώτα.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν έγιναν τα εξής:

  1. Με την αρχή της θητείας μας προχωρήσαμε σε τσιμεντοστρώσεις αγροτικών δρόμων (περιοχή Ρουμπέκα).
  2. Κατασκευάστηκε σύγχρονη και ασφαλής παιδική χαρά στην πλατεία του χωριού. Παράλληλα τοποθετήσαμε παγκάκια εντός του χώρου.
  3. Τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο το χωριό και το νεκροταφείο του καθαρίζονταν από συνεργεία του Δήμου υπό την επίβλεψη και τον συντονισμό μου.
  4. Επεκτείναμε το δίκτυο φωτισμού από το εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου έως την είσοδο του χωριού.
  5. Προχωρήσαμε σε δενδροφύτευση 170 δενδρυλλίων (περιοχή Αγίου Αντωνίου και νταμάρι στενού), τα οποία μάλιστα ποτίζουμε με λάστιχα.
  6. Καθαρίσαμε το ποτάμι του χωριού. Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι ίσως και από τις πιο σημαντικές της θητείας.
  7. Κόψαμε ορισμένα δέντρα εντός της κοινότητας τα οποία ήταν εξαιρετικά επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια και εκμηδενίσαμε την πιθανότητα ατυχήματος. Η απόφαση αυτή μάλιστα πάρθηκε με ομόφωνη απόφαση των κατοίκων του χωριού έπειτα από συνέλευση που διεξήχθη. Άλλωστε με την δενδροφύτευση που κάναμε δείξαμε ότι σεβόμαστε απόλυτα το περιβάλλον.
  8. Κατόπιν αιτήματος μας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε την διαγράμμιση του τοπικού δρόμου που οδηγεί στην Νεμέα και τα γύρω χωριά.
  9. Προχωρήσαμε στην ανάπλαση του χώρου στην είσοδο του χωριού (τριγωνάκι).
  10. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα φροντίζαμε να κλείνονται οι λακούβες και ασφαλτοστρώσαμε κομμάτια δρόμων.
  11. Καθαρίσαμε τα ρέματα εντός της κοινότητας (ρέμα Νανόπουλου και ρέμα Μπαλή)
  12. Καθιερώσαμε πολιτιστικές εκδηλώσεις την παραμονή του Προφήτη Ηλία (19 Ιουλίου) στην κεντρική πλατεία της κοινότητας.
  13. Αλλάξαμε τα τερματικά του δικτύου ύδρευσης με σκοπό να καθαρίζεται το νερό πιο τακτικά.

  14. Τον Αύγουστο του 2020 αντιμετωπίσαμε σοβαρότατο πρόβλημα με την γεώτρηση που υδροδοτούσε την κοινότητα. Μέσα σε μόλις 48 ώρες επισκευάσαμε την βλάβη τοποθετώντας καινούριους σωλήνες και καινούριο «υποβρύχιο» μηχάνημα.
  15. Καθαρίσαμε στην κεντρική πλατεία του χωριού το μνημείο με τα λιοντάρια και το άγαλμα του Τρύφωνα Ανδριανάκου. Στη συνέχεια προχωρήσαμε στην τοποθέτηση φωτισμού.
  16. Καθαρίσαμε τον περίβολο του «Εκπολιτιστικού Κέντρου Γεώργιος Μπεκιάρης» (ξενώνας)
  17. Τοποθετήσαμε προστατευτικό κιγκλίδωμα στο κοινοτικό ιατρείο.
  18. Καθαρίσαμε το αυλάκι στην είσοδο του χωριού ώστε να φεύγουν ευκολότερα από τον δρόμο τα νερά από τις βροχοπτώσεις.

Εγκαταστήσαμε καινούρια μηχανήματα για την εκπομπή του σήματος της τηλεόρασης στην περιοχή καμίνι στον παλιό σταθμό της ΕΡΤ δίνοντας λύση σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα της κοινότητας.

Την επομένη των εκλογών ο στόχος μας είναι να διατηρήσουμε στο ακέραιο όσα έχουμε πετύχει, και τα οποία αφορούν κυρίως την καθημερινότητα, αλλά παράλληλα να αναβαθμίσουμε και την ποιότητα ζωής μέσα από νέες δράσεις όπως:

  • Την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας η οποία είναι έτοιμη προς υλοποίηση τους προσεχείς μήνες.
  • Δημιουργία άλσους στον περίβολο του «Εκπολιτιστικού Κέντρου Γεώργιος Μπεκιάρης» (ξενώνας).
  • Τοποθέτηση συστήματος wifi στην κεντρική πλατεία του χωριού για δωρεάν ίντερνετ στους κατοίκους του χωριού και κυρίως τη νέα γενιά.
  • Την δενδροφύτευση πέριξ του κεντρικού δρόμου που οδηγεί στην είσοδο του χωριού.

Συνοψίζοντας λοιπόν γίνεται αντιληπτό πως μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια και παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν εξαιτίας της πανδημίας και εγώ ως πρόεδρος αλλά και ο δήμαρχος Νεμέας, Κωνσταντίνος Φρούσιος, δεν αφήσαμε το χωριό στη μοίρα του.

Μαζί κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε δίπλα στην Κοινότητα και τους κατοίκους της πετυχαίνοντας πολλά.

Παράλληλα είμαστε βέβαιοι πως ξανά μαζί μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα.

Για αυτούς τους λόγους λοιπόν σας ζητώ να υπερψηφίσετε τον Συνδυασμό του Δημάρχου Νεμέας, Κωνσταντίνου Φρούσιου,«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΕΜΕΑΣ» και εμένα ως Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Λεοντίου.

Με τιμή

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Τ.Κ. Λεοντίου

 Δημήτριος Κυριάκος