Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικηγόρος οικογένειας Άλκη Καμπανού: Η ψευτομαγκιά των 12 ήταν εκείνα τα 40 δευτερόλεπτα

«Η ψευτομαγκιά τους κράτησε εκείνα τα 40 δευτερόλεπτα», δήλωσε ένας εκ των δικηγόρων της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, κ. Πουλτσίδης, σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε ομόφωνα ενόχους τους δώδεκα κατηγορούμενους.

Σε δηλώσεις του έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, ο κ. Πουλτσίδης έκανε λόγο για μια δύσκολη και πολύπλοκη δίκη, αλλά και έναν ευτελή ισχυρισμό της υπερασπιστικής πλευράς που μιλάει για θανατηφόρα βλάβη, την ώρα που «είχαμε 30 χτυπήματα σε άψυχο σώμα, 27 χτυπήματα σε ένα σώμα και ένα βαθύ τραύμα εννέα εκατοστών. Είναι αυτονόητο ότι μιλάει για το αδικήμα της ανθρωποκτονία, έτσι ακριβώς όπως καταδικάστηκαν».



 

Μάλιστα, σχολίασε πως ήταν αυτονόητο πως θα είχαν μια δίκαιη δίκη και συνέχισε λέγοντας πως «Το δικαστήριο ήρθε σε θέση να πρέπει να κρίνει ποιος από τους 12 εγκληματίες επέφεραν τα χτυπήματα στον Άλκη και τους φίλους του, αλλά και ποιοι ήταν σε ρόλο συνεργού. Το σθένος τους και η ψευτομαγκιά τους ήταν εκείνα τα 40 δευτερόλεπτα, όταν θέλει ανδρεία να ομολογήσεις τα στόματα τους ήταν κλειστά».

Τόνισε πως η οικογένεια του Άλκη αισθάνεται «τεράστια ηθική ικανοποίηση» από την απόφαση, ωστόσο, όπως είπε ο ίδιος θα προβεί σε κάθε νομική ενέργεια για το ζήτημα της συνέργειας.

Τέλος, σχολίασε τις προτάσεις των συνηγόρων των κατηγορουμένων που έκαναν λόγο για κατηγορουμένους που σπουδάζουν και πρέπει να έχουν ελαφρυντικά «και ότι οι φυλακές που θα ζουν για πολλά χρόνια είναι αποθήκες ψυχών». Ο ίδιος τόνισε « Μπορεί κανείς να αναλογιστεί τη διαφορά κάποιος να ζει σε μια αποθήκη ψυχών, σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα και κάποιο που ζει δύο μέτρα κάτω από το χώμα;». Σημειώνεται πως συγκεντρωμένοι οπαδοί του Άρη φώναζαν συνθήματα «ισόβια, ισόβια» για την καταδίκη των δώδεκα.

Δείτε όλες τις δηλώσεις του κ. Πουλτσίδη.

typosthes.gr