Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πρόεδρος ΤΚ Λεοντίου: Η ανάπλαση της πλατείας δεν έχει ακυρωθεί και η διαδικασία προχωράει κανονικά

Με αφορμή την διαρροή ανυπόστατων φημών περί ακύρωσης της υλοποίησης του έργου ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της Κοινότητας Λεοντίου οι κάτοικοι του χωριού πρέπει να γνωρίζουν τα εξής και με κάθε λεπτομέρεια:



 

  • Το αίτημα για την εξασφάλιση χρηματοδότησης του έργου κατατέθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με βάση την πρόσκληση ΑΤ14.
  • Το 2022 το έργο εγκρίθηκε από την επιτροπή αξιολόγησης σε επίπεδο μελετών και παράλληλα εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του.
  • Στο τέλος του 2022 διεξήχθη η δημοπράτηση και μάλιστα δεν κατατέθηκε ούτε μια ένσταση για τον ανάδοχο του έργου.
  • Ακολούθως η σύμβαση πέρασε στην «Αποκεντρωμένη Διοίκηση» για τον προσυμβατικό έλεγχο.
  • Την 01/06/2022 η κεντρική κυβέρνηση με τροπολογία της άλλαξε στην κείμενη νομοθεσία ένα άρθρο για τις δημόσιες συμβάσεις και το οποίο δεν αντικαταστάθηκε στη σύμβαση για την ανάπλαση της πλατείας.
  • Το άρθρο που άλλαξε δεν αφορά οικονομικά ζητήματα και άρα δεν τίθεται κανένα απολύτως ζήτημα με την χρηματοδότηση του έργου. Πρόκειται για θέμα καθαρά γραφειοκρατικού χαρακτήρα και μόνο.
  • Ως αποτέλεσμα αυτή της αλλαγής το αμέσως προσεχές διάστημα και με την απαραίτητη τροποποίηση που θα γίνει, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί κανονικά.

Το ουσιαστικό της υπόθεσης και το οποίο πρέπει να γνωρίζουν οι κάτοικοι της Κοινότητας είναι ότι:

Τα χρήματα είναι απολύτως εξασφαλισμένα, έχουν λάβει έγκριση, το έργο είναι αναμφισβήτητα ενταγμένο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και σε καμία απολύτως περίπτωση η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας δεν έχει ακυρωθεί και ούτε πρόκειται.

Αντιθέτως προχωράει κανονικά.

 

Ο πρόεδρος της ΤΚ Λεοντίου

Δημήτριος Κυριάκος