Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Χωρίς κατηγορία

Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ – ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ «ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ» ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αθήνα  16/7/2023

Σαν να μην έφτανε η τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, που είναι πάνω από 60%, προστέθηκαν και οι αυθαίρετες αποφάσεις «τοποθέτησης»  της Περιφερειακής Αρχής διοριστέων υπαλλήλων με την 13Κ/2021 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ και μάλιστα σε κρίσιμες υπηρεσίες και ειδικότητες, που η υποστελέχωση έχει χτυπήσει εδώ και χρόνια κόκκινο.



Αναφερόμαστε σε διοριστέους ειδικοτήτων κτηνιάτρου και κοινωνικού λειτουργού, που ενώ έπρεπε να τοποθετηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας αντίστοιχα, η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου τους τοποθέτησε σε άλλη Περιφερειακή Ενότητα.

Σημειώνουμε ότι οι θέσεις αυτές είχαν προκηρυχθεί για την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας σύμφωνα με την προκήρυξη 13Κ/2021 του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΦΕΚ 66/31-12-2021/τεύχος ΑΣΕΠ) και αυθαίρετα ο Περιφερειάρχης προχώρησε στην τοποθέτηση σε άλλη Π.Ε., στην Π.Ε. Κορινθίας όπως μαθαίνουμε.

Αυθαίρετα μόνο ή μήπως υπήρξε και κάποιου είδους «προσυνεννόηση» πριν την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών και την κατάληψη των συγκεκριμένων θέσεων;

Ρωτάμε και περιμένουμε απαντήσεις…

Γιατί όταν σε ολόκληρη την Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Λακωνίας υπηρετούν μόνον τρεις υπάλληλοι για όλες τις θέσεις (ευθύνης και υπάλληλοι), για όλα τα Τμήματα και όλες τις αρμοδιότητες (συνημμένο 1 έγγραφο), δεν υπάρχει καμιά λογική απάντηση για την ενέργεια αυτή της Περιφερειακής Αρχής.

Γιατί όταν στο σχετικό έγγραφο της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Λακωνίας (συνημμένο 2 έγγραφο) περιγράφεται το πλήθος των αρμοδιοτήτων και ευθυνών, ο μεγάλος αριθμός εκτροφών και σφαγείων, η ανάγκη αντιμετώπισης και επιτήρησης σημαντικών ζωονόσων κλπ, που είναι ανθρωπίνως αδύνατον να υλοποιηθούν από τους δύο επί της ουσίας κτηνιάτρους και τον ένα τεχνολόγο ζωικής παραγωγής που υπηρετούν, παρά την τεράστια προσπάθειά τους, φαντάζει απαράδεκτη η μη τοποθέτηση στην υπηρεσία αυτή όλων των κτηνιάτρων, που προσλήφθηκαν με την 13Κ Προκήρυξη.

Αξίζει να αναφερθεί και η προσπάθεια «συγκάλυψης» των αποφάσεων αυτών της Περιφερειακής Αρχής, αφού ζήτησε από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο να «νομιμοποιήσει» τις αυθαίρετες τοποθετήσεις με αποφάσεις «μετακίνησης» των διοριστέων υπαλλήλων στην «νέα» Περιφερειακή Ενότητα!!!

Σαν να μην ξέρει ότι οι αποφάσεις της Διοίκησης, με τις οποίες «μεταφέρονται» υπάλληλοι, από μία Περιφερειακή Ενότητα σε άλλη Αρχή, ενέχουν το στοιχείο της μετάθεσης, όμως «οι υπάλληλοι δεν μετατίθενται πριν συμπληρώσουν διετία στην υπηρεσία που τοποθετήθηκαν κατά το διορισμό τους», σύμφωνα με το άρθρο 67 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.

Ζητάμε από την Περιφερειακή Αρχή την ανάκληση των συγκεκριμένων τοποθετήσεων και την άμεση παρέμβαση των φορέων που αποστέλλεται το παρόν.

Συνημμένα:

  1. Έγγραφο 15/5-5-2023 ΔΔΥ&ΚΜ
  2. Έγγραφο 152453/8-5-2023 ΔΑΟΚ

Πίνακας Αποδεκτών

  1. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

κ. Παναγιώτη Νίκα

periferiarxis@ppel.gov.gr

  1. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου,

Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου

prosopiko@apd-depin.gov.gr

tdo-ark@1747.syzefxis.gov.gr

  1. Υπουργείο Εσωτερικών

Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.

d.pta@ypes.gr

  1. Εθνική Αρχή Διαφάνειας

kataggelies@aead.gr

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                   ΣΤΑΜΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ