Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Στις 10 και 16 Σεπτέμβρη η εκλογή προέδρου

Με την ψηφοφορία για το χρονοδιάγραμμα και τη διαδικασία εκλογής αρχηγού, ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου κυριάρχησαν οι διεργασίες για την εκλογή νέας ηγεσίας, από τις οποίες πάντως ο λαός και οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν κάτι θετικό.
 

Στην ψηφοφορία για το χρονοδιάγραμμα και την διαδικασία εκλογής αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ πέρασε η πρόταση που έκανε λόγο για διαρκές συνέδριο στις 3 Σεπτεμβρίου, πρώτο γύρο εκλογών στις 10 Σεπτεμβρίου και δεύτερο γύρο εκλογών στις 16 Σεπτεμβρίου (αν χρειαστεί) και έκτακτο Συνέδριο τον Νοέμβριο.

Η δεύτερη πρόταση που κατατέθηκε πρότεινε διαρκές Συνέδριο στις 3 Σεπτεμβρίου, έκτακτο Συνέδριο τον Οκτώβρη και εκλογή προέδρου στις 26 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν καταθέσει υποψηφιότητα οι Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας.

Στις σημερινές εργασίες της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής ο Χρήστος Σπίρτζης, ανακοίνωσε και επίσημα την παραίτησή του από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που είχε προαναγγείλει όταν είχε συνεδριάσει για πρώτη φορά η Πολιτική Γραμματεία, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα στις 2 Ιούλη.

Πάντως, αυτό που επιβεβαιώνεται ως διακύβευμα των διεργασιών, είναι με ποια συνθήματα και με ποιον προσανατολισμό θα ανακτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την ικανότητα να ενσωματώνει ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις, ώστε σήμερα να στηρίζει αποτελεσματικά βασικές επιλογές της αστικής τάξης και αύριο να αποτελέσει αξιόπιστη εναλλακτική στη διακυβέρνηση.