Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εκκενώνονται Πανόραμα και Άγιος Χαράλαμπος στο Λουτράκι – Μήνυμα του 112 στους κατοίκους για τη φωτιά στα Δερβενοχώρια

Προληπτική εκκένωση των οικισμών Άγιος Χαράλαμπος και Πανόραμα στο Λουτράκι αποφάσισαν οι Αρχές. Αιτία οι διαρκείς αναζωπυρώσεις λόγω των δυνατών ανέμων στο μέτωπο της φωτιάς, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η φωτιά στα Δερβενοχώρια προκαλεί ανησησυχία, με τον Βασίλη Βαθρακογιάννη, εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, να δηλώνει νωρίτερα στην ΕΡΤ ότι στα Δερβενοχώρια η φωτιά είναι σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή του Τιτάν και καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να περιοριστεί.
«Το μέτωπο έχει περιοριστεί, βοήθησε το γεγονός ότι η ένταση των ανέμων κατά τη διάρκεια της νύχτας έπεσε. Όμως παραμένει σε εξέλιξη και θα γίνει η μέγιστη αξιοποίηση όλων των δυνάμεων», τόνισε.

Στο Λουτράκι αρκετές είναι οι αναζωπυρώσεις, λιγότερες στη Σαρωνίδα, αντιμετωπίζονται όλες. Ακόμη υπάρχουν ενεργές καύσεις, ειδικά στο Λουτράκι, σημείωσε ακόμη νωρίτερα ο εκπρόσωπος της ΕΡΤ.

Στη Σαρωνίδα, υπάρχουν διάσπαρτες καύσεις οι οποίες αντιμετωπίζονται χωρίς πρόβλημα. Στο Λουτράκι είναι περισσότερες οι ενεργές καύσεις.

«Και στη Σαρωνίδα και στο Λουτράκι, οι πυρκαγιές έχουν μια πολύ καλή εικόνα, αλλά η μέρα προχωράει, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, είμαστε επιφυλακτικοί για να πούμε ότι είναι σε ύφεση, καταβάλλονται προσπάθειες να κλείσουν ως το απόγευμα», υπογράμμισε.

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η κατεύθυνση του μεγαλύτερου μετώπου στα Δερβενοχώρια είναι προς Μάνδρα, Ελευσίνα και Μαγούλα.

Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι έγινε γνωστό από την τροχαία ότι κλείνει η παλαιά εθνική οδός Ελευσίνας – Θηβών.

Παράλληλα, μαίνεται η φωτιά στην Οινόη, όπου οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των Πυροσβεστικών Αρχών. Και ελικόπτερο «Chinook» επιχειρεί στον Κιθαιρώνα για την κατάσβεση της φωτιάς, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ από την Οινόη.

Μήνυμα του 112
Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους της Αττικής αλλά και της ευρύτερης περιοχής γύρω από τα Δερβενοχώρια, καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Εξελίσσεται δασική πυρκαγιά στην περιοχή Δερβενοχωρίων. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στα μέτωπα σε Κουβαρά, Λουτράκι και Δερβενοχώρια
Με εναέρια μέσα και ομάδες «Δευκαλίωνα» και «Ξενοκράτη» συμμετείχαν οι Ένοπλες Δυνάμεις στα μέτωπα των πυρκαγιών σε Κουβαρά, Λουτράκι και Δερβενοχώρια Βοιωτίας. Συγκεκριμένα, στον Κουβαρά επιχειρούν δύο ομάδες «Δευκαλίων» με συνολικά 22 άτομα και ένα ασθενοφόρο.

Για το μέτωπο στην Περαχώρα Λουτρακίου διατέθηκαν τρία αεροσκάφη CL-215, δύο αεροσκάφη CL-415, δύο προωθητές γαιών, μία ομάδα «Δευκαλίων» με 11 άτομα και μία ομάδα «Ξενοκράτης» με 8 άτομα.

Στα Δερβενοχώρια διατέθηκαν δύο αεροσκάφη CL-415 και δύο αεροσκάφη CL-215, δύο ελικόπτερα Chinook, καθώς και τρεις προωθητές γαιών.

Επιπρόσθετα, το σύνολο των μέσων-μηχανημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται σε ετοιμότητα για διάθεση κατόπιν οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας.

newsbeast.gr