Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης – Αναλαμβάνει νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Γιάννης Οικονόμου

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου. Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.




 

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πέντε εβδομάδες μετά τον σχηματισμό του νέου υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να καρατομήσει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη, ο οποίος ούτως ή άλλως, είχε στο ενεργητικό του δύο «κίτρινες κάρτες», για την έφιππη αστυνομία που αναγκάστηκε να πάρει πίσω και για την πανεπιστημιακή αστυνομία, που άδειασε το Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια εξαναγκάστηκε σε διορθωτική κίνηση.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον κ. Μηταράκη ήταν η δημοσιοποίηση της πληροφορίας ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έφυγε για ολιγοήμερες διακοπές με την οικογένειά του, την ώρα που όλη η χώρα έχει παραδοθεί στις φλόγες.

Όταν το Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης ενημερώθηκαν για τις διακοπές του υπουργού, έκριναν ότι δεν μπορεί να μείνει έτσι και ότι θα πρέπει να υπάρξει δραστική αντίδραση. Κατόπιν αυτού, του ζητήθηκε να υποβάλλει άμεσα την παραίτησή του.

Λίγο αργότερα, η είδηση έγινε γνωστή μέσω ανακοίνωσης του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού.

«Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Μαξίμου.