Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου για εργάτες γης από το Μπαγκλαντές

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, την Τρίτη 25 Ιουλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με αντιπροσωπεία διπλωματών από την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές στην Αθήνα.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας στη συνάντηση αυτή -με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας των ασιατών διπλωματών Καλέντ Moχαμάντ (Md Khaled), τον πρώτο γραμματέα και αρμόδιο για τα εργασιακά Πολ Κουμάρ Μπισγουγκίτ (Bishwagith Kumer Paul) και την αρμόδια για προνοιακά θέματα Μαρίνα Δημοπούλου- συζήτησε θέματα σχετικά με την απασχόληση στην περιοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου εργατών από την πιο πάνω χώρα, στο πλαίσιο του Μνημονίου Κατανόησης που έχει υπογραφεί μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές.

Από την πλευρά του, ο Π. Νίκας επισήμανε ότι η πρόταση για τον αριθμό εργατών που θα προσκληθούν προκύπτει μετά από συνεργασία της Περιφέρειας με τους εκπροσώπους των επιχειρηματικών φορέων, τονίζοντας ότι αποτελεί κορυφαίο ζήτημα ο σεβασμός των ανθρώπινων και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργατών που προσκαλούνται για να απασχοληθούν εποχιακά στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε στη συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ως προς την κάλυψη ζητημάτων που αφορούν στην εγκατάσταση και στην παροχή υπηρεσιών υγείας στους ανθρώπους αυτούς.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης δήλωσε σε περίπτωση που διαπιστωθούν προβλήματα ή εκφραστούν ανησυχίες, η Περιφέρεια θα αναμένει σχετική ενημέρωση από την πλευρά της Πρεσβείας προκειμένου να επιληφθούν οι υπηρεσίες της.