Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένας 22χρονος νεκρός οπαδός της ΑΕΚ από επιδρομή χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Ένας 22χρονος νεκρός. Αυτός είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης που δέχτηκαν οπαδοί της ΑΕΚ (σ.σ. άνδρες, γυναίκες και παιδιά) έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, από ομάδα περίπου 150-200 χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Οι Κροάτες χούλιγκαν -γιατί μόνο οπαδούς δεν μπορεί κανείς να τους πει- πήγαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ με σκοπό να αφαιρέσουν ζωή. Το δείχνει ο τρόπος που κινήθηκαν, όσο και ο «εξοπλισμός μάχης» που είχαν μαζί τους, καθώς επιτέθηκαν στο συγκεντρωμένο πλήθος με μαχαίρια, κοντάρια, πτυσσόμενα γκλομπ, ναυτικές φωτοβολίδες και ότι μπορεί κανείς να φανταστεί.



 

Στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» μεταφέρθηκαν ακόμη 8 άτομα, ανάμεσά τους σύμφωνα με πληροφορίες κι ένα ανήλικο κορίτσι. Τρεις από τους τραυματίες είναι Κροάτες, οι οποίοι πάνω στη «μάχη» τραυματίστηκαν κι αυτοί.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε συνολικά 96 προσαγωγές, οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Συγκεκριμένα για τα επεισόδια κρατουνται στη ΓΑΔΑ 88 άτομα (82 Κροάτες, δύο Έλληνες, ένας Αυστριακός, ένας Αλβανός, ένας Βόσνιος και ένας Γερμανός), ενώ στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται και οι 8 τραυματίες που νοσηλεύονται στον «Ερυθρό Σταυρό» (5 Έλληνες και τρεις Κροάτες).

Όμως υπάρχουν πολλά ερωτήματα για το τι έκανε σε επίπεδο σχεδιασμού για να αποφευχθεί το αιματοκύλισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς όλοι γνώριζαν για το κόμβοι των 150-200 Κροατών.

Τέλος, η επίσημη ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρει ότι ο νεαρός οπαδός της ΑΕΚ άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, όπου είχε μεταφερθεί με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο.

newsbeast.gr