Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτρος Τατούλης στο GOV NEWS: Η αυτοδιοίκηση πρέπει να διαφυλαχθεί ακομμάτιστη

Ο Πέτρος Τατούλης έχει πάψει προ πολλού να ποντάρει σε κόμματα και χρώματα. Πλαισιωμένος από μια ομάδα έμπειρων αυτοδιοικητικών στελεχών, στοχεύει αδιαπραγμάτευτα να καταστήσει την Πελοπόννησο και πάλι ισχυρή, και να την επαναφέρει στον διεθνή χάρτη ως πρότυπο Ευρωπαϊκής Περιφέρειας.

Η προεκλογική περίοδος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκει για άλλη μία φορά ενεργό και όπως πάντα ετοιμοπόλεμο, τον έμπειρο αυτοδιοικητικό «μαέστρο» των εμπνευσμένων προγραμματικών και ακομμάτιστων συγκλήσεων που εξασφάλισαν σαρωτικές νίκες σε αυτόν και στην ομάδα του, τον πρώην Βουλευτή Αρκαδίας, υφυπουργό της ΝΔ και Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη.




O Πελοποννήσιος Ιατρός και αργότερα υψηλού διαμετρήματος πολιτικός, διέγραψε μία άκρως ενδιαφέρουσα πορεία, εφάμιλλη του ατίθασου και ασυμβίβαστου χαρακτήρα που διέθετε ως γνήσιος αγωνιστής. Από το Καστρί Κυνουρίας, βρέθηκε να σπουδάζει Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Και από στέλεχος του ΕΚΚΕ ( Επαναστατικό ΚΚΕ) να εκλέγεται βουλευτής Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία το 1990, αφού είχε εργαστεί ως χειρουργός στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο Αθηνών και στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πειραιά.

Μετά από έξι εκλογικές νίκες με τα γαλάζια ψηφοδέλτια κι ενώ κατείχε μία ξεχωριστή θέση ως άλογο κούρσας στο στενό πυρήνα του κόμματος, μόλις το 2008, εξαιτίας της σκληρής κριτικής που ασκούσε στην τότε κυβέρνηση Καραμανλή, «έλαβε» την διαγραφή του από το κόμμα αλλά και την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Φεύγοντας από το κόμμα, ο ατίθασος Πελοποννήσιος έκλεισε οριστικά πίσω του την πόρτα της πολιτικής και άνοιξε διάπλατα αυτή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 συμμετείχε για πρώτη φορά, ως ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ και εξελέγη με ποσοστό 52,53%. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 επανεξελέγη Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, όντας ανεξάρτητος αλλά με την στήριξη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, με ποσοστό που προσέγγισε το 60%.

Αυτή η σχέση αγάπης μίσους με τους εκάστοτε προέδρους του κόμματος που ανέπτυξε ο λαοφιλής πολιτικός, έμελλε και πάλι να διαρραγεί το 2019, όταν απέσυρε και πάλι την στήριξή του στην υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Έτσι, παρά το 46,41% των ψήφων των Πελοποννησίων, έχασε στον δεύτερο γύρο από τον έσχατο εκλεκτό του κόμματος, Παναγιώτη Νίκα… ίσως η μοναδική χαμένη μάχη που έδωσε σε όλα τα χρόνια της πολιτικής και αυτοδιοικητικής του διαδρομής.

Ο Πέτρος Τατούλης έχει πάψει προ πολλού να ποντάρει σε κόμματα και χρώματα. Πλαισιωμένος από μια ομάδα έμπειρων αυτοδιοικητικών στελεχών, στοχεύει αδιαπραγμάτευτα να καταστήσει την Πελοπόννησο και πάλι ισχυρή, και να την επαναφέρει στον διεθνή χάρτη ως πρότυπο Ευρωπαϊκής Περιφέρειας.

Δεσμεύεται να εργαστεί σκληρά, ώστε η Πελοπόννησος να αναδειχθεί σε στρατηγικό παίκτη ενεργειακής επάρκειας, πριμοδοτώντας τα ευάλωτα νοικοκυριά αλλά και τους επαγγελματίες που στενάζουν κάτω από το άγος του ενεργειακού κόστους.

«Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε όπως έχουμε κάνει στο παρελθόν και με αυτήν την κυβέρνηση» δηλώνει με νόημα.

Ο Πέτρος Τατούλης που γνωρίζει όπως παραδέχεται, σχεδόν την μισή Πελοπόννησο με το μικρό της όνομα, μιλάει στο GOV NEWS για όλους και για όλα, αποκωδικοποιώντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της τρέχουσας υποψηφιότητάς του αλλά και της συνολικής κατάστασης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

govnews.gr