Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Για εμάς που θέλουμε μια ΝΕΑ ΝΕΜΕΑ – Στη «ΔΡΑΣΗ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ»

Για εμάς που θέλουμε μια ΝΕΑ ΝΕΜΕΑ
Στη «ΔΡΑΣΗ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ»:

Άμεσα θα δουλέψουμε ώστε να πετύχουμε :

✔ Ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων
✔ Εξοικονόμηση και αποταμίευση νερού για ύδρευση και άρδευση με όσο το δυνατόν αειφόρο και βιώσιμο τρόπο, π.χ. δημιουργία μεγάλων υδάτινων λιμνοδεξαμενών που θα αξιοποιούν τα νερά του χειμώνα αλλά και τα νερά των γεωτρήσεων υπαρχόντων και καινούργιων, με λειτουργία τους το χειμώνα που ελαχιστοποιούνται οι απαιτήσεις από τον υδροφόρο ορίζοντα, έτσι θα επιμηκυνθεί και η ζωή τους και θα λυθεί το πρόβλημα της λειψυδρίας του καλοκαιριού.
✔ Δημιουργία Μουσείου οίνου και αμπέλου.
✔ Δημιουργία θεματικού πάρκου με θέμα τον Ηρακλή.
✔ Δημιουργία γραφείου Αγροτικής παραγωγής στατιστικών δεδομένων και προγραμματισμού με υπεύθυνο Αντιδήμαρχο και στελεχωμένο από Γεωπόνο και Οινολόγο.
✔ Δημιουργία Ηλεκτρονικής Θυρίδας Αγροτικής Επιχειρηματικότητας στην ιστοσελίδα του Δήμου, όπου οι αγρότες και κτηνοτρόφοι θα βρίσκουν αναρτημένες όλες τις χρηστικές πληροφορίες αλλά και τις νέες εξελίξεις που αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα όπως επίσης και τη δυνατότητά τους να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα.
✔ Ένταξη στο πρόγραμμα για την αλλαγή των προσόψεων των κτιρίων στη Νεμέα και στα χωριά ώστε να δώσουμε περισσότερη ένταση στην ταυτότητά του Δήμου μας.
(ήδη έχουν γίνει επαφές προς αυτή την κατεύθυνση)
✔ Μέριμνα και προστασία για τα αδέσποτα ζώα. Το πλάνο μας θα αφορά την περισυλλογή, τον εμβολιασμό, την αποπαρασίτωση, την περίθαλψη αλλά και τη συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις αλλά και δομές φιλοξενίας σε όμορους δήμους.
✔ Εκτεταμένη δενδροφύτευση ώστε η πόλη και τα χωριά της Νεμέας να εναρμονίζονται στο φυσικό τοπίο έτσι ώστε να γίνουμε ένας πράσινος δήμος.
✔ Επανέναρξη της ανακύκλωσης με σκοπό την μείωση του όγκου των απορριμμάτων και μεγάλος στόχος η υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων σε όλο το κέντρο της πόλης της Νεμέας.
✔ Κλείσιμο και αποκατάσταση όλων των χωματερών που υπάρχουν σήμερα διάσπαρτες στο δήμο μας και με την ανοχή της σημερινής δημοτικής αρχής.
✔ Αναδιοργάνωση του σημείου και του χρόνου αποκομιδής.
✔ Πλύσιμο και απολύμανση των κάδων σε τακτά χρονικά διαστήματα.
✔ Ενοποίηση των αρχαιολογικών μας χώρων μέσω της ανάδειξης και των άλλων δύο σημείων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στις Αρχαίες Κλεωνές και στα Αηδόνια έτσι θα υπάρξει μια κινητικότητα επισκεπτών εντός του δήμου.
✔ Επέκταση του σχεδίου πόλεως, συζήτηση και κατάρτιση του τοπικού πολεοδομικού σχεδίου.
✔ Δημιουργία γαστρονομικής ταυτότητας βασισμένης στο Αγιωργήτικο, την Κορινθιακή σταφίδα και το ελαιόλαδο της περιοχής σε συνεργασία με γνωστούς σεφ.

Γιώργος Παλυβός
Υποψήφιος Δήμαρχος Νεμέας