Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποψηφιότητα Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας – Αντιδράσεις από Δούκα και Ζαχαριάδη

Υποψηφιότητα για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου για τη θέση του Δημάρχου Αθηναίων, κατέθεσε ηλεκτρονικά χθες Παρασκευή ο καταδικασμένος για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, Ηλίας Κασιδιάρης.

Σε ανάρτηση στα socialmedia σημειώνει ότι «τα δημοσκοπικά δεδομένα δείχνουν ότι η παράταξή του ‘Ελεύθεροι Αθηναίοι’ περνάει στον δεύτερο γύρο. Οι μεγάλες αποτυχίες της τετραετίας Μπακογιάννη και οι αδύναμες υποψηφιότητες ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καθιστούν την επικράτησή μας επιβεβλημένη».



 

H επίσημη κατάθεση της υποψηφιότητας του Ηλία Κασιδιάρη προκάλεσε την αντίδραση του του Χάρη Δούκα, υποψήφιου με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αλλά και του Κώστα Ζαχαριάδη, υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε .

Ο Χάρης Δούκας τονίζει σε δήλωσή του πως «οι συνεχιζόμενες προκλήσεις και η υποψηφιότητα του καταδικασμένου για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, αποτελούν ύβρη για όλους του δημοκρατικούς πολίτες της Αθήνας».

«Τους καλώ να δώσουν αποφασιστική απάντηση στην ακροδεξιά και το φασισμό, στην κάλπη των δημοτικών εκλογών».

«Η υποκριτική στάση της κυβέρνησης και των συμμάχων της που δεν φρόντισαν ή δεν ήθελαν να φροντίσουν να μην υπάρχει κανένα κενό για να τρυπώσουν οι ναζί στη πολιτική ζωή της χώρας έδειξε τα όρια της» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον δήμο της Αθήνας, Κ. Ζαχαριάδης, σε σχετική ανάρτησή του.