Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Απόστολος Καραχοντζίτης: Με σύνθημά μου “ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΜΕΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ”

Με σύνθημά μου “ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΜΕΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ”

Σας προσκαλώ να μοιραστούμε την προσπάθεια για μια νέα αρχή στην ανάπτυξη της περιοχής μας. Η Νεμέα, μια αγροτική περιοχή, κρύβει απίστευτες δυνατότητες, που μας καλούν να τις αξιοποιήσουμε και να τις μεταμορφώσουμε σε οικονομικούς πόρους για όλους.

Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια περιοχή που απλώνεται μπροστά σε εκπληκτικά αρχαιολογικά μνημεία και μοναδικούς αμπελώνες. Αξίζουν να αναδειχθούν και να γίνουν πηγή έμπνευσης για επισκέπτες και ντόπιους.

Η εξέλιξη του τόπου μας δεν πρέπει να σταματάει στην παραδοσιακή γεωργία. Οι αγρότες μας, που αφοσιώνονται στην καλλιέργεια των αμπελιών, είναι η κινητήρια δύναμη της τοπικής οικονομίας. Είναι καιρός να τους προσφέρουμε τη στήριξη που τους αξίζει και να αναπτύξουμε μια βιώσιμη αγροτική πολιτική με επίκεντρο τον Νεμεάτη αγρότη παραγωγό.

Η οινοτουριστική προσέγγιση και ο εναλλακτικός τουρισμός που χρόνια τώρα, τα ακούμε μόνο, χωρίς να εισπράττουμε από αυτά, μπορούν να μας ανοίξουν νέους ορίζοντες και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για τους νέους μας και καινούρια επαγγέλματα. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη γεωγραφική μας θέση, το μοναδικό τοπίο και τον πολιτισμό μας για να προσελκύσουμε επισκέπτες από κοντά και μακριά. Τα κρασιά μας, οι γαστρονομικές μας παραδόσεις, η δημιουργία εγκαταστάσεων εναλλακτικού τουρισμού (αναρριχητικά πεδία, περιπατητικές διαδρομές κ.α) και η φιλοξενία μας, μπορούν να μετατρέψουν τη Νεμέα σε έναν προορισμό, που θα θεωρείται μαγνήτης για τους λάτρεις του κρασιού του πολιτισμού και της αθλητικής ψυχαγωγίας.

Η ομάδα μας, ο συνδυασμός “Για μια νέα Νεμέα”, με επικεφαλής τον Γιώργο Παλυβό έχει την πείρα, την ενέργεια, την γνώση και το πάθος να πραγματοποιήσει αυτήν την επανάσταση στην περιοχή μας. Συνεργαζόμενη με την τοπική κοινωνία και ακούγοντας τις φωνές κάθε πολίτη, θα δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που θα προτάξει τις ιδέες και τις προτάσεις σας. Θα επιδιώξουμε την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την πρόοδο και την ευημερία όλων, που θα περιλαμβάνει την προώθηση των αμπελουργικών μας δραστηριοτήτων και προϊόντων (κρασί – σταφίδα – λάδι), την ανάδειξη των αρχαιολογικών και θρησκευτικών αξιοθέατων και τη δημιουργία πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα προσελκύουν επισκέπτες.