Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας από Τεγέα: Η φιλελεύθερη παράταξη που ανήκω θέλει υποταγμένους και κατευθυνόμενους αυτοδιοικητικούς

Οι αυτοδιοικητικοί δεν έχουμε εργαλεία στα χέρια μας, ούτε μας αγαπάνε πολύ, μας θέλουν πολύ υποταγμένους και κατευθυνόμενους» δήλωσε από την Τεγέα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και πρόσθεσε «Ως συνέπεια, αδυνατούμε να συμβάλουμε με τον τρόπο που θέλουμε στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Ας είναι. Πιστεύω στην ελεύθερη και ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση, στον δήμαρχο και στον περιφερειάρχη που έχει φωνή και λυπάμαι για το γεγονός ότι ανήκω σε έναν φιλελεύθερο χώρο που δεν αγαπά την ελευθερία στην αυτοδιοίκηση, την ελευθερία του δημάρχου και του περιφερειάρχη. Εγώ αυτό τον δρόμο ακολούθησα, της ελευθερίας και της ανεξάρτητης φωνής».

“Η Εκθεση της Τεγέας αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την Αρκαδία, η Τεγέα, η λίμνη Τάκα, είναι ένα παραδεισένιο σημείο του οροπεδίου της Μαντινείας με δυνατότητα να συμβάλει στην ανάπτυξη της Αρκαδίας, της Τρίπολης. Κι αυτό που χρειάζεται δεν είναι να αλληλοσυγχαιρόμαστε, αλλά μια κοινή προσπάθεια ώστε αυτό που αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα να υποστηριχθεί, να αποκτήσει παμπελοποννησιακό χαρακτήρα”. δήλωσε ο κ. Νίκας, στον χαιρετισμό του κατά την εκδήλωση εγκαινίων της 51ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης και της 138ης εμποροπανήγυρης Τεγέας.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι πρέπει να εκπονηθεί σχετική μελέτη και να υπάρξει στήριξη ότι ο εν λόγω θεσμός να λάβει παμπελοποννησιακή διάσταση. Παράλληλα,, αναφέρθηκε και στην στήριξη από την πλευρά της Περιφέρειας προς τον Τεγεατικό Σύνδεσμο, με 10.000 ευρώ για την διοργάνωση της έκθεσης και με 29.000 ευρώ για την αποκατάσταση των βανδαλισμένων, τα προηγούμενα χρόνια, προτομών των ευεργετών που βρίσκονται στο άλσος.

Συνεχίζοντας, ο Π. Νίκας εξέφρασε την εκτίμηση και την αγάπη τους προς την Αρκαδία και τους Αρκάδες, για το πάθος που έχουν για τον τόπο τους, αλλά ταυτόχρονα και την λύπη του για τα προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπη στους καιρούς μας η Αρκαδία, όπως το πρόβλημα ερήμωσης -“στον τόπο αυτόν που τόσα πρόσφερε στην πατρίδα μας, κλείνουν σχολεία, αδειάζουν τα χωριά” δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, για να διατυπώσει στη συνέχεια την εκτίμηση ότι “η Αρκαδία με τον πολιτισμό, την ιστορία της, την προσφορά της, με ένα όνομα παγκοσμίως γνωστό, έχει μέλλον. Η δραστηριοποίηση των παιδιών της Αρκαδίας θεωρώ ότι μπορεί να είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την προκοπή αυτού του τόπου που μετρά χιλιάδες χρόνια ζωής και ανάπτυξης” τόνισε ο περιφερειάρχης, για να παρατηρήσει ακολούθως:

“Θα έρχομαι κάθε χρόνο στην Τεγέα, έστω και χωρίς ιδιότητα” σημείωσε ο Π. Νίκας, εκφράζοντας “ευχαριστίες για την στήριξη στις προσπάθειές μου, με τις όποιες επιτυχίες και τα όποια λάθη”, για καταλήξει υπογραμμίζοντας:

“Εύχομαι τα καλύτερα σε έναν τόπο που εξ αιτίας πολλών χρόνων κυβερνητικής πολιτικής έχει φθάσει πλέον σε ένα σημείο που πρέπει να αρχίσει την αντίστροφη πορεία του προς την ανάπτυξη”.