Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Οι Μεγάλες Μέρες της Νεμέας 2023 έφτασαν στο ΚΤΗΜΑ ΠΑΛΥΒΟΥ

Οι Μεγάλες Μέρες της Νεμέας 2023
Σάββατο 02/09 & Κυριακή 03/09/2023

Το ΚΤΗΜΑ ΠΑΛΥΒΟΥ όπως κάθε χρόνο πιστοί στο ραντεβού μας, σας περιμένουμε για να πραγματοποιήσουμε μαζί το μεγαλύτερο ταξίδι του Αγιωργήτικου σε ένα διήμερο festival οίνου και γαστρονομίας γεμάτο δρώμενα και εκδηλώσεις.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΤΕΧΝΕΣ – ΓΝΩΣΕΙΣ – ΓΕΥΣΕΙΣ και ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
σας περιμένουν.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου & Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου

  • Ολοήμερες ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες στο οινοποιείο, στο κελάρι και στους αμπελώνες του Κτήματος.
  • Έκθεση ζωγραφικής από τον καλλιτέχνη VMIXO με τίτλο ‘’Change Requires Optimism’’.
  • Παρουσίαση και γευσιγνωσία του premium καφέ Kudu.
  • Ταξίδι με το Τρένο του Αγιωργήτικου ανάμεσα στους καταπράσινους αμπελώνες της Αρχαίας Νεμέας. Ένα ταξίδι στην ιστορία της Νεμέας και του Αγιωργήτικου. (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
  • Χειροποίητες κατασκευές από την δημιουργό Αϊβαλή Βασιλική.

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου

  • Lenga OENOTHERAPY! Η Οινολόγος και φίλη Λένγκα Γρηγοριάδου από το ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ, μας κάνει την τιμή να είναι κοντά μας για μια ολοήμερη παρουσίαση των 100% φυσικών καλλυντικών από τα σταφύλια των αμπελώνων της οικογένειας Μούντριχα στην Εύβοια. Παράλληλα, οι οινόφιλες καλεσμένες μας θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν ένα mini spa από την αισθητικό της εταιρίας χαλαρώνοντας μέσα στους καταπράσινους αμπελώνες μας. (Για τα mini spa θα τηρείται σειρά προτεραιότητας)
  • 12:00-12:30 Περίπατος στον αμπελώνα συζητώντας την σημασία και τον ρόλο της εγκατάστασης μετεωρολογικών σταθμών στους αμπελώνες παρουσιάζοντας αυτό το τόσο σημαντικό εργαλείο για την αμπελουργία και την οινοποίηση .
    Παρουσίαση λειτουργίας του μετεωρολογικού σταθμού του Κτήματος.
  • 16:30 – 18:30 Γευσιγνωσία έκπληξη με την αγαπημένη μας Οινοχόο Γιοβάννα Λύκου. (Απαιτείται αυστηρά κράτηση, περιορισμένος αριθμός θέσεων , κρατήσεις στον αριθμό 6944420008)
  • 18:30-19:15 Παρουσίαση σχετικά με την δημιουργία παραδοσιακών αμφορέων από τον Federico Manetti, ιδιοκτήτη του φημισμένου Ιταλικού οίκου Manetti .
  • 20:30-21:30 Ο Οινολόγος Δρ. Δημήτρης Χατζηνικολάου γνωστός σε όλους μας ‘’Δάσκαλος’’ μας τιμά με την παρουσία του και μας παρουσιάζει το νέο του βιβλίο-λεύκωμα με τίτλο «Ευ& Chef».  16 σεφ, 64 συνταγές, 92 οινοποιεία & 256 κρασιά, μέσα σε 350 πολύχρωμες σελίδες γευστικών συνδυασμών μας δίνουν την απάντηση στο επίκαιρο ερώτημα του σύγχρονου pairing . Μην το χάσετε!
  • 22:00 Αφιέρωμα στη κορυφαία στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου. Η κορυφαία Ελληνίδα στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου έρχεται στο Κτήμα Παλυβού και μας υπόσχεται ένα συναρπαστικό ταξίδι συγκινήσεων , μέσα από ένα χορταστικό πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί η ίδια με μια επιλογή από δικά της τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες , αλλά και ότι άλλο αγαπάει από το ελληνικό τραγούδι. Ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο μέρος της παράστασης , η στιχουργός θα παραχωρήσει σύντομη συνέντευξη για τη ζωή και το έργο της στον δημοσιογράφο Νίκο Θρασυβούλου.

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου

    • 10:30 Ακολουθούμε την διαδρομή των τρυγητών. Ο παραδοσιακός τρύγος και το πάτημα των σταφυλιών θα χαρίσει αμέτρητη διασκέδαση στους μικρούς και μεγάλους φίλους μας μέσα από ένα μαγικό ταξίδι δραστηριοτήτων .
    • 13:00 Η Οινοχόος Γιοβάννα Λύκου μας μυεί στα μυστικά της γευσιγνωσίας , του ταιριάσματος φαγητού και κρασιού και μας εκμυστηρεύεται όλες τις λεπτομέρειες για την μέγιστη απόλαυση μέσα απο ένα funky wine tasting με τα κρασιά του Κτήματος
      Μην το χάσετε !
      (απαιτείται αυστηρά κράτηση, περιορισμένος αριθμός θέσεων , κρατήσεις στον αριθμό 6944420008)
    • 14:30 Prive γεύμα! Mια συνάντηση που δεν θέλετε με τίποτα να χάσετε!
      Ο Γιώργος Παλυβός προσκαλεί τον πολυβραβευμένο chef Αλέξανδρο Τσιοτίνη στο νέο concept του κτήματος PALIVOU WINE TRAIN και σας υπόσχονται μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία.
      O βραβευμένος με αστέρι Michelin Έλληνας Chef δημιουργεί ένα μοναδικό menu σε άψογη αρμονία με τα κρασιά του Κτήματος μας.  Ώρα προσέλευσης 14:00
      (απαιτείται αυστηρά κράτηση, περιορισμένος αριθμός θέσεων , κρατήσεις στον αριθμό 6944420008 – κόστος 90€/άτομο)