Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Κασσελάκης: Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του το απόγευμα – Αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο 35χρονος επιχειρηματίας Στέφανος Κασσελάκης με καταγωγή από τα Χανιά, είναι ο πέμπτος υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας πρόκειται να γίνει απόψε με ανατρεπτικό τρόπο και συγκεκριμένα με ένα βίντεο διάρκειας 4 λεπτών που θα αναρτηθεί στα κοινωνικά δίκτυα του 35χρονου.




Αύριο, ο κ. Κασσελάκης θα κάνει στα Χανιά την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με την ιδιότητα του υποψηφίου με την επίσκεψή του να ξεκινάει από τους Τάφους των Βενιζέλων το απόγευμα και να καταλήγει αργότερα το βράδυ στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων, σύμφωνα με το zarpanews.gr.

Ως υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, ο κ. Κασσελάκης είχε συνοδεύσει τον Αλέξη Τσίπρα στην τελευταία του επίσκεψη στα Χανιά πριν τις εκλογές του Ιουνίου, στη διάρκεια της οποίας είχαν βρεθεί στο εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Επιφύλαξη και προβληματισμός από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
Πάντως, ο υπόλοιπος ΣΥΡΙΖΑ δεν εκπέμπει ενθουσιασμό, αλλά επιφύλαξη, προβληματισμό και καχυποψία, έστω κι αν οι περισσότεροι δεν εκφράζονται ανοιχτά και δημόσια – άλλωστε δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάτι επίσημο για να τοποθετηθεί, αλλά γενικότερα δεν φαίνεται ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί και μετά, τουλάχιστον σε επίπεδο στελεχών πρώτης γραμμής.

Πολλοί είναι εκείνοι πάντως, και όχι μόνο από μία τάση, που θεωρούν ότι ο τρόπος που προωθείται η συγκεκριμένη υποψηφιότητα είναι άκρως επικοινωνιακός, ότι οι πολιτικές θέσεις που εκφράζει στοιχειώδεις και αυτονόητες για αριστερό κόμμα, ότι παρακάμπτει τη συλλογική και πολιτική λειτουργία του κόμματος, ακόμα και ότι «ευτελίζει» την εσωκομματική εκλογική διαδικασία.

Από τις πιο εκρηκτικές και χειμαρρώδεις δημόσιες αντιδράσεις μέχρι στιγμής ήταν αυτή του Τάκη Κατσαρού, μέλους των 53, ο οποίος έθεσε θέμα προσωπικής στρατηγικής, από κάποιον που δεν έχει καμία ιδιότητα στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι γνωστό αν είναι καν μέλος, ζήτησε δε να επιληφθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε μεταξύ άλλων: «Θα μπορούσε άραγε οποιοδήποτε μέλος του κόμματος να κάνει το ίδιο; Να εξαγοράζει δημοσιότητα; Να στήνει μηχανισμό προβολής σε μη εκλογική περίοδο; Να επισκέπτεται περιοχές και να προβαίνει σε δηλώσεις, παρ’ ό,τι δεν έχει καμιά επίσημη ιδιότητα; Καταλαβαίνει κανείς τη διαλυτική επίδραση τέτοιων πρακτικών;».

Ανάρτηση με νόημα έκανε χθες και ο Στέλιος Παππάς, στέλεχος του αντιδικτατορικού αγώνα, διοικητής του ΟΑΣΘ επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πατέρας του Νίκου Παππά, ο οποίος φαίνεται ότι θα είναι αυτός που πρώτος θα ζημιωθεί από αυτή την υποψηφιότητα.

Σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «το καλύτερο σχολείο [σ.σ. για την πολιτική] είναι αυτό που συσσωρεύει μακρόχρονη γνώση και εμπειρία από τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες σε όλα τα επίπεδα, από το πρωτοβάθμιο σωματείο ως το επίπεδο της κυβέρνησης. Μόνο μέσα από αυτήν τη διαδικασία αναδεικνύονται ηγέτες, ιδιαίτερα μάλιστα όταν πρόκειται για ηγέτες της Αριστεράς».