Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

1η παιδική συνάντηση του Καταφυγίου στη Μεγάλη Ζήρεια

Το Σάββατοκύριακο 2-3 Σεπτεμβρίου 2023 το καταφύγιο του ΕΟΣ Κορίνθου θα γεμίσει με παιδικές παρουσίες και χαμόγελα στην 1η παιδική συνάντηση του Καταφυγίου στη Μεγάλη Ζήρεια. Τα παιδιά θα κερδίσουν εμπειρίες αναμνήσεις και γνώσεις και θα φύγουν γεμάτα από όμορφα συναισθήματα….

Στη συνάντηση καταφυγίου τα παιδιά μαζί με τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους μπορούν να απολαύσουν ένα ξεχωριστό διήμερο στη φύση, συμμετέχοντας σε παιχνίδια και δράσεις που έχουν επιμεληθεί μέλη του συλλόγου μας, όπως παιχνίδια γνωριμίας, κρυμμένου θησαυρού , μάθημα κόμπων- χάρτη- πυξίδα και πεζοπορία κοντά στο καταφύγιο. 

Η μετακίνηση θα γίνει με δικά μας οχήματα και ο τόπος συνάντησης θα είναι το Χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας. Η πορεία μέχρι το καταφύγιο είναι περίπου μισή ώρα.
Αφού τακτοποιηθούμε στον χώρο του καταφυγίου θα ξεκινήσουμε τις δράσεις, και στη συνέχεια μικροί και μεγάλοι θα μαγειρέψουμε το βραδινό γεύμα μας(σε συνεννόηση με τους αρχηγούς της εξόρμησης).Την Κυριακή, μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την πορεία ,βαθμού δυσκολίας Α (εύκολη για αρχάριους) και διάρκειας περίπου δύο ωρών.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Υπάρχει δυνατότητα διαμονής με δική σας σκηνή στο χώρο γύρω από το καταφύγιο .

Σας περιμένουμε μικρούς και μεγάλους για μια γνωριμία με το καταφύγιο του ΕΟΣ Κορίνθου και το βουνό μας την Μεγάλη Ζήρεια  #save_ziria .
Ωρα συγκέντρωσης 11:00

Κόστος εξόρμησης:
Ενήλικες 10 ευρώ
Παιδιά δωρεάν
Αρχηγοί εξόρμησης :
Χατζηγεωργίου Μαρία: 698 1949 633
Λάσκας Νίκος: 694 2414 615
•Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, μπατόν, ισοθερμικό – αντιϊδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό ( π.χ. σνακ, μπάρες, παστέλια).
•Στην παραπάνω εξόρμηση μπορούν να συμμετάσχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι μέλη του Συλλόγου μας ή όχι.
•Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ.) με ευθύνη των αρχηγών.
•Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
•Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
•Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).