Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Νίκας από τη Νεμέα: O πρωτογενής τομέας χρειάζεται στήριξη και κεντρικό σχεδιασμό από την πολιτεία -VIDEO

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρέστη και χαιρέτισε στην τελετή έναρξης των φετινών Μεγάλων Ημερών της Νεμέας, η οποία έλαβε χώρα στην πλατεία Δημαρχείου της Νεμέας, το βράδυ χθες Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου.

Ο Π. Νίκας τόνισε, μεταξύ άλλων, τις αναπτυξιακές δυνατότητες που μπορεί να δώσει ο πρωτογενής τομέας στην Περιφέρεια, μέσα από την παραγωγή επώνυμων και ποιοτικών προϊόντων, όπως το Αγιωργίτικο, το κρασί ΠΟΠ που παράγεται στην περιοχή της Νεμέας.

Παράλληλα, όμως, σημείωσε ότι ο πρωτογενής τομέας χρειάζεται στήριξη και πάνω απ’ όλα κεντρικό σχεδιασμό από την πολιτεία.

Στην διάρκεια του τριήμερου “Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας 2023” -που διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας και ο Δήμος Νεμέας, με την στήριξη και της Περιφέρειας Πελοποννήσου- ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου- έχουν προγραμματιστεί πολιτιστικές και οινικές εκδηλώσεις, ενώ τα οινοποιεία της περιοχής ανοίγουν τις πύλες τους για να υποδεχθούν τους οινόφιλους.

Μεταξύ άλλων, θα λάβουν χώρα συναυλίες, παράλληλες εκδηλώσεις, καθώς και γευστικές δοκιμές κρασιών στα οινοποιεία που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.

korinthostv.gr