Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία Daniel: Στη μάχη της διάσωσης και απεγκλωβισμού οι ένοπλες δυνάμεις -VIDEO

Ο Νίκος Μανωλάκος, αντιστράτηγος εν αποστρατεία, μίλησε στο MEGA για τη συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων στις δραματικές διασώσεις στη Θεσσαλία.

«Δεν μιλάμε για κλιματική αλλαγή ή κρίση, αλλά για κλιματική κατάρρευση», δήλωσε αρχικά ο κος Μανωλάκος.

«Γιατί άργησε η διάσωση;», είναι ένα από τα δεκάδες ερωτήματα των απεγνωσμένων κατοίκων στη Θεσσαλία, οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα πλημμυρισμένα χωριά τους.



«Ο στρατός και οι ένοπλες δυνάμεις διέθεσαν τα μέσα και το προσωπικό που ζήτησε η Πολιτική Προστασία. Μετά τη σφοδρή εξέλιξη του φαινομένου ζητήθηκαν κι άλλα, που φάνηκε από τις μετακινήσεις του προσωπικού και των μέσων στην περιοχή. Είναι δύσκολο την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το φαινόμενο να παρέμβεις για λόγους ασφαλείας», εξήγησε ο κος Μανωλάκος, τονίζοντας πως τα ελικόπτερα μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης δεν πετούσαν επειδή η νέφωση ήταν χαμηλή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλη τη νύχτα βρισκόταν σε εξέλιξη ο απεγκλωβισμός των κατοίκων των πληγεισών περιοχών μέσω λέμβων, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονταν σε ετοιμότητα ήδη από την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Μέσα στις επόμενες ώρες θα κορυφωθεί η επιχείρηση διάσωσης και απεγκλωβισμού των κατοίκων στα πλημμυρισμένα χωριά.

«Ένας ολόκληρος κάμπος έγινε λίμνη και δεν ξέρουμε τι θα βρούμε στα σπίτια», είπε, εκτιμώντας πως η επιχείρηση δεν θα λάβει τέλος σήμερα.

megatv