Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιωάννινα: Ηλικιωμένος σκότωσε τον διαρρήκτη που εισέβαλε στο σπίτι του

Ένας ηλικιωμένος πυροβόλησε και σκότωσε τον διαρρήκτη που εισέβαλε στο σπίτι του, το βράδυ της Παρασκευής (08.09.2023), στο χωριό Χίνκα του Δήμου Ζίτσας στα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με το epirus-tv, ένας 35χρονος, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και κρατώντας μία μεταλλική ράβδο και ένα στιλέτο, εισέβαλε στο σπίτι του 71χρονου, ο οποίος ζει μόνιμα στο εξωτερικό και βρισκόταν στο χωριό του για την περίοδο του καλοκαιριού.Ο 35χρονος χτύπησε με τη ράβδο τον ηλικιωμένο, ο οποίος του ζητούσε να φύγει από το σπίτι του, αλλά εκείνος τον αγνοούσε. Τότε ο 71χρονος πήρε ένα παλιό όπλο και τον πυροβόλησε στο θώρακα.

Ο 35χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Βουτσαρά, ενώ για το περιστατικό ειδοποιήθηκε και έσπευσε στο σημείο Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ από τα Ιωάννινα που παρέλαβε και διακόμισε τον άνδρα στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, όπου -παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών- κατέληξε.

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας με τον ηλικιωμένο να συλλαμβάνεται, ενώ για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση.