Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η θρυλική θαλαμηγός ”Χριστίνα” του Ωνάση στο Ναύπλιο

Η θαλαμηγός Χριστίνα του Ωνάση κατέπλευσε αρόδο ανοικτά του Ναυπλίου, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023. Το ποιοι είναι οι επιβάτες που απολαμβάνουν την πολυτέλεια της »Χριστίνας» δεν είναι γνωστό, αλλά όσοι αντιλήφθηκαν την παρουσία της στον μικρό κόλπο της Αρβανιτιάς κάτω από το Παλαμήδι εντυπωσιάστηκαν.



Από το κατάστρωμά του και τους πολυτελείς χώρους του έχουν περάσει ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Ουίστον Τσώρτσιλ, ο βασιλιάς Φαρούκ της Αιγύπτου, η Μέριλιν Μονρόε, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, ο Τζον Φ. Κένεντι, ο Φράνκ Σινάτρα, ο πρίγκιπας Ρενιέ και η Γκρέις Κέλι.

Ο Αριστοτέλης ξόδεψε 4 εκατομμύρια δολάρια το 1954 που ισοδυναμούν με 27 εκατομμύρια δολάρια το 1999 για το «Χριστίνα Ο»», αναφέρει το πρακτορείο που έχει αναλάβει την πώληση της θαλαμηγού.

Όταν ο Ωνάσης πέθανε το 1975 άφησε το γιοτ στην κόρη του Χριστίνα. Εκείνη το δώρισε στο ελληνικό κράτος για να χρησιμοποιηθεί ως προεδρική θαλαμηγός. Μετονομάστηκε σε «Αργώ», όμως γρήγορα εγκαταλείφθηκε και παραδόθηκε στη φθορά.

Από το 2005 μέχρι σήμερα η «Χριστίνα Ο» ήταν διαθέσιμη για ναύλωση έναντι περίπου 450.000 ευρώ την εβδομάδα. Το μήκος της «Χριστίνας Ο» φτάνει τα 99 μέτρα, ενώ έχει πλάτος 11 μέτρων και εκτόπισμα 2.250 τόνων. Δεν κατασκευάστηκε για σκάφος αναψυχής. Αντιθέτως, ήταν ένα πολεμικό πλοίο.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ