Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που εκβίαζαν επιχειρηματία

Οι κατηγορούμενοι με εκβιαστικές απειλές, του αφαίρεσαν συνολικά 130.500 ευρώ

Συνελήφθησαν, την Παρασκευή το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, τέσσερις ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για εκβίαση κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση από εγκληματική οργάνωση.

Για την ίδια υπόθεση, αναζητούνται για να συλληφθούν δυο ακόμα ημεδαποί άνδρες, συνεργοί των συλληφθέντων, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.



 

Ειδικότερα, από τον Ιανουάριο του έτους 2023, σύμφωνα με καταγγελία ημεδαπού άνδρα – επιχειρηματία,  οι κατηγορούμενοι με την άσκηση σωματικής βίας και μετερχόμενοι εκβιαστικές απειλές κατά της ζωής, της σωματικής του ακεραιότητας και με πρόκληση φθορών κατά της επιχείρησης που λειτουργούσε, του αφαίρεσαν συνολικά 130.500 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι την 16-9-2023 απαίτησαν εκ νέου εκβιαστικά και με την άσκηση σωματικής βίας από τον παθόντα, το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ και συμφώνησαν με το θύμα για την καταβολή του ποσού σε δυο δόσεις.

Το θύμα, συνοδευόμενος από τον έναν κατηγορούμενο, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι δεν θα καταγγείλει τις σε βάρος του πράξεις, στις αστυνομικές αρχές, συναντήθηκε χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, με δυο από τους κατηγορούμενους, όπου οι τελευταίοι παρέλαβαν από τον παθόντα, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, το χρηματικό ποσό των (7.000) ευρώ.

Αμέσως μετά την συναλλαγή αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, που επιτηρούσαν τον χώρο, συνέλαβαν τους τρεις κατηγορούμενους, ενώ λίγη ώρα αργότερα εντόπισαν και τον τέταρτο κατηγορούμενο στην οικία του και τον συνέλαβαν.

Σε σωματικούς ελέγχους που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στους συλληφθέντες βρήκαν και κατέσχεσαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  (1.800) ευρώ, (3) οχήματα και (1) μοτοσικλέτα, καθώς και αποδεικτικά έγγραφα των καταγγελλόμενων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.