Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Απαλλάχθηκε από την Ομπρέλα ο Κασσελάκης – Τραύμα βαθύ στο κόμμα -VIDEO

Μία μέρα πέρασε από την αποχώρηση της αριστερής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με 46 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, εννέα εκ των οποίων μέλη του ΠΓ, να αποχωρούν οριστικά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπαρασύροντας ένα σημαντικό ρεύμα μελών.

Παρότι τα περισσότερα μέλη της «Ομπρέλας» είχαν επιλέξει να παραμείνουν το 2015 στον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τη μεγάλη διάσπαση που είχε σημειωθεί τότε με την αποχώρηση του Αριστερού Ρεύματος, στη νέα κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «άντεξαν» μόλις 48 μέρες.



Όσες, δηλαδή, έχουν περάσει από τη στιγμή που εκλέχθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χθες γνωστοποιήθηκε η απομάκρυνση από την κοινοβουλευτική ομάδα της Πέτης Πέρκα και του Ευκλείδη Τσακαλώτου που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με μια επιστολή του Σωκράτη Φάμελλου προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.

Η Πέτη Πέρκα είχε τονίσει ήδη από χθες ότι δεν θα παραδώσει την έδρα της καθώς, όπως είπε, «έχω νωπή εντολή να υπηρετήσω την περιοχή μου με το πρόγραμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς. Αυτός που έχει μετακινηθεί από αυτή τη γραμμή είναι ο νέος πρόεδρος και ο νέος ΣΥΡΙΖΑ».

Οι βουλευτές της ομάδας Αχτσιόγλου είναι 7, άλλοι δύο οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα και λείπει ένας προκειμένου ως ανεξάρτητοι να κάνουν κοινοβουλευτική ομάδα. Αρχίζει και συζητείται πως θα ανεξαρτητοποιηθούν ο ένας ή και οι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές, οι οποίοι ανήκουν στην τάση Αχτσιόγλου.

megatv