Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κάλεσμα ΟΕΒΕ Κορινθίας για Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 

Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση με τον πλέον επίσημο τρόπο μέσω του Υπουργού Οικονομικών κ. Χατζηδάκη παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού ανακοίνωσε με πανηγυρικό τρόπο (!) το τέλος της μικρομεσαίας επιχείρησης! Η εξαγγελία των νέων φορολογικών μέτρων προβλέπει την εισαγωγή οριζόντιου κεφαλικού φόρου σε όλες τις ατομικές επιχειρήσεις που ξεκινάει από 2850 ευρώ το χρόνο (1100 ευρώ ο φόρος και άλλα 1100 η 100%  προκαταβολή φόρου (!) και άλλα 650 ευρώ το τέλος επιτηδεύματος)  και φτάνει με τις τριετίες για τις παλιότερες επιχειρήσεις τα 3500 ευρώ! Θα μας χαρίσει όμως το 25% του τέλους επιτηδεύματος (δηλ. 162 ευρώ)!

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί μία απροκάλυπτη επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι στην μικρή και πολύ μικρή επιχείρηση, για να ενισχυθούν πάλι οι μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη αντιμετωπίζονται με τον πλέον μεροληπτικό τρόπο σε βάρος όλης της κοινωνίας. Προεκλογικά η ΝΔ υποσχόταν φοροελαφρύνσεις και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος αλλά μετεκλογικά επιβάλλει τον ιδιότυπο αυτόν κεφαλικό φόρο αντιμετωπίζοντας μας όλους σαν απατεώνες και τιμωρώντας την όποια προσπάθεια να υπάρξει μικρή επιχείρηση στην χώρα.

Επειδή δεν σκοπεύουμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια μπροστά στο φάσμα του αφανισμού μας καλούμε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 12.00 όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στoν πεζόδρομο της Εθνικής Αντίστασης στην Κόρινθο (μπροστά από την Εθνική Τράπεζα). Να μη λείψει κανείς!