Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της ελληνικής αποστολής στην Qatar Travel Mart 2023

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Διεθνής έκθεση Qatar Travel Mart στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο της Ντόχα (DECC) στο Κατάρ, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 22 Νοεμβρίου 2023. Πρόκειται για τη σημαντικότερη έκθεση επιχειρηματικού, επενδυτικού και πολιτιστικού τουρισμού της Μέσης Ανατολής, υπό την αιγίδα του Πρωθυπουργού και Υπουργού Εξωτερικών Α.Ε. Σεΐχη Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani, με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού του Κατάρ, η οποία προσέλκυσε 200 εκθέτες από περισσότερες από 60 χώρες και περισσότερους από 10.000 επισκέπτες. 

Την ελληνική συμμετοχή διοργάνωσε η RM International, αποκλειστικός συνεργάτης της Qatar Travel Mart για Ελλάδα και Κύπρο και διοργανωτής της Premium Real Estate Expo στην Ελλάδα, ενώ η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece), υποστήριξε τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Qatar Travel Mart (QTM 2023), παρέχοντας την αιγίδα της.
Στην έκθεση έλαβαν μέρος 7 ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες εκπροσωπούν τον κλάδο του Real Estate με στόχο να αναδείξουν την δυναμική της ελληνικής κτηματαγοράς, να δικτυωθούν, να ενισχύσουν τις επιχειρηματικές συνεργασίες και να ανταλλάξουν πληροφορίες για τις διεθνείς τάσεις του κλάδου.

Αναλυτικά οι εταιρείες που στελέχωσαν την ελληνική αποστολή είναι οι:

● Green Properties
● MIRUM
● Attica Diamonrod
● Elounta Island View Villas

● Remax Properties Investment
● BLUPEAK
● Phn Value

Αξίζει να τονιστεί πως το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκε και συνομίλησε με τους διοργανωτές ο Έλληνας Πρέσβης του Κατάρ κος Ιωάννης Ιωαννίδης, ο επικεφαλής του Διοικητικού Γραφείου του Εμίρη Σεΐχης Saoud bin Abdulrahman Al Thani, ενώ πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης καθώς και με φορείς του Real Estate, όπου καταγράφηκε το αμοιβαίο ενδιαφέρον για συνεργασία.

Όπως δήλωσε ο CEO της RM International «η συμμετοχή μας στην 2η Qatar Travel Mart ήταν μια κίνηση στρατηγικής σημασίας για την ανάδειξη του ελληνικού Real Estate και την προσέλκυση επενδυτών. Στόχος μας είναι να προβάλλουμε τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα στον τομέα του τουρισμού και του real estate και παράλληλα να αναδείξουμε τις τεράστιες δυνατότητες των ελληνικών επιχειρήσεων στο διεθνές επενδυτικό κοινό. Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην Ελληνική αποστολή δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένες από τη συμμετοχή και τις επαφές που πραγματοποίησαν. Ευχαριστούμε θερμά την Enterprise Greece που στήριξε με την αιγίδα της την συγκεκριμένη προσπάθεια και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τις δράσεις που προάγουν το ελληνικό επιχειρείν».

Ραντεβού στην 3η QTM: 25 – 27 Νοεμβρίου 2024