Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «μαζεύει» ο Τσακλόγλου μετά το «ο δικηγόρος γιατί δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς;» -VIDEO

Σε μια εξοργιστική δήλωση προχώρησε ο υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου καθώς αναρωτήθηκε γιατί δικηγόρος «δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς» για παραπάνω εισόδημα.

Ειδικότερα, ο Π. Τσακλόγλου, κατά τη διάρκεια συζήτησης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στο Action24, στην δήλωση δημοσιογράφου πως έχει «φίλο που δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και παίρνει 900 ευρώ και φίλο ντελιβερά που παίρνει 1.400», απάντησε «γιατί ο φίλος σας δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς;».



 

Αμέσως μετά, στη προσπάθεια του να δικαιολογήσει αυτή την απαράδεκτη ερώτηση, πρόσθεσε «να το πω λίγο διαφορετικά. Εδώ μπαίνει ένα γενικότερο πρόβλημα. Προφανώς ο φίλος σας ο δικηγόρος συνεκτιμά τις σπουδές του το βιοτικό επίπεδο, τις συνθήκες εργασίας και ούτως καθ΄εξής. Εάν το ντελιβεράδικο θα πήγαινε στα τρία χιλιάρικα θα πήγαινε; Εγώ αρχίζω και αμφιβάλλω, αλλά δεν είναι έτσι».

Στην συνέχεια, σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν θα πρέπει οι πολίτες να κατεβάσουν τον πήχη σε σχέση με αυτά που προσδοκούν, ο Π. Τσακλόγλου απάντησε το νεοφιλελεύθερο αφήγημα της ελεύθερης αγοράς υποστηρίζοντας πως «πρέπει να αφήσουμε την αγορά εργασίας να λειτουργήσει ελεύθερα. Η αγορά εργασίας είναι η εκείνη που προσδιορίζει τον μισθό. Ο μισθός είναι ζήτημα προσφοράς και ζήτησης. Αν αυτό που μου λέτε τώρα σημαίνει ότι έχουμε περισσότερους δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες».

Η συγνώμη στους δικηγόρους

Αφού υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις για τη κυνική δήλωσή του, ο υφυπουργός προχώρησε σε ανάρτηση στο Facebook ζητώντας συγγνώμη από τους δικηγόρους.

«Σε συνέντευξή μου σήμερα στο Action24 προχώρησα σε δήλωση η οποία ήταν άστοχη και για την οποία θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη. Σε καμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να προσβάλω τους δικηγόρους τους οποίους σέβομαι. Σε όλη μου τη διαδρομή πορεύομαι με βαθιά εκτίμηση προς όλες τις επαγγελματικές ομάδες. Το θέμα της φοροδιαφυγής είναι ζήτημα πρωτίστως κοινωνικής δικαιοσύνης. Μια λανθασμένη έκφραση δεν πρέπει να οδηγήσει στο να αναιρέσει την ουσία της συζήτησης», έγραψε ο κ. Τσακλόγλου στο Facebook.

Πηγή: rosa.gr