Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέθανε ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη

Έχασε τη μάχη ο 31χρονος αστυνομικός, που τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη. Όλα έγιναν έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» του Ολυμπιακού στου Ρέντη, την ώρα που διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού.

Ο αστυνομικός κατέληξε ύστερα από νοσηλεία περισσότερων από 20 ημερών στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. Η είδηση του θανάτου του έχει σκορπίσει θλίψη στους κόλπους της αστυνομίας. 

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής αστυνομικός που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στην περιοχή του Ρέντη, κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 12.34 μ.μ.», αναφέρεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν, ο αστυνομικός κατά τη διάρκεια του πρώτου χειρουργείου υπέστη καρδιακή ανακοπή, του έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Τότε οι γιατροί σημείωναν πως «είναι νωρίς για να διαπιστώσουμε εάν η τεράστια απώλεια αίματος έχει προκαλέσει μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη».

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος αστυνομικός είχε υποβληθεί σε ακρωτηριασμό του ποδιού του. Συγκεκριμένα, αφαιρέθηκε από το πόδι του ένα μεταλλικό αντικείμενο μήκους 5 εκατοστών, 2 εκατοστών πάχους και 2 εκατοστών πλάτους. Υπήρχαν μεγάλες καταστροφές σε ιστούς, καθώς και κακώσεις.

Για την τραγική εξέλιξη της υπόθεσης θα ενημερωθούν οι δικαστικές αρχές, προκειμένου να διαμορφωθεί το κατηγορητήριο για τον 18χρονο που κρατείται, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και των άλλων εμπλεκομένων στα επεισόδια, ώστε να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Η ανακοίνωση του Γιάννη Οικονόμου

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, σε δήλωσή του για την τραγική εξέλιξη αναφέρει: «Δυστυχώς, ο Γιώργος Λυγγερίδης δεν είναι πια μαζί μας. Το δολοφονικό χτύπημα στάθηκε τελικά μοιραίο, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των συναδέλφων του στον τόπο του συμβάντος και των ιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου. Ο Γιώργος πάλεψε ηρωικά στην εντατική, επί πολλές ημέρες, αλλά δεν άντεξε. Η σύλληψη όλων των εμπλεκομένων στη δολοφονία του, σε κάθε επίπεδο, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του και η οφειλόμενη ανταπόκριση στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για δικαιοσύνη.

Ειλικρινά συλλυπητήρια στους οικείους του αδικοχαμένου Γιώργου, που θρηνούν το παλικάρι τους. Ειλικρινά συλλυπητήρια, επίσης, σε όλες και όλους τους συναδέλφους του Γιώργου, που είναι συντετριμμένοι, όπως είναι και σύσσωμη η κοινωνία μας.

Για να σπάσει ο κύκλος του αίματος, ο οποίος πληγώνει βαριά τόσο την ΕΛ.ΑΣ. όσο και την ελληνική κοινωνία, χρειάζεται, πέρα από αστυνομικά και δικονομικά μέτρα, μια αρραγής κοινωνική συμμαχία απέναντι στη βία. Όλοι, χωρίς καμία εξαίρεση, να δείχνουμε μηδενική ανοχή σε κάθε εκδήλωση βίας: στα σχολεία, στις οικογένειες, στο δρόμο, στις πλατείες, στα γήπεδα, σε χώρους διασκέδασης και δουλειάς. Να μην υπάρχει κανείς που θα στηρίζει και θα σιγοντάρει τη βία: ηθικά, ιδεολογικά ή έμπρακτα. Η διερεύνηση της δολοφονίας του Γιώργου θα συνεχιστεί μέχρι να φτάσουμε σε εκείνους που οργάνωσαν, συντόνισαν και εξόπλισαν όλους όσους συμμετείχαν στην εγκληματική επίθεση που οδήγησε στο θάνατό του».

madata.gr