Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑΓΡΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Όχι στην κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα

«Όχι» ήταν η απάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στους αγρότες για την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια συνάντησης των δύο πλευρών το μεσημέρι της Παρασκευής (16/2) στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης -κατόπιν αιτήματος των αγροτών- ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν συναινεί στην κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, ενώ φέρεται να τους είπε ότι η κάθοδός τους μπορεί να γίνει με ΙΧ και λεωφορεία. 

Ωστόσο, οι αγρότες επιμένουν να κατέβουν με τρακτέρ.

«Εμείς θα κατεβούμε» – Η απάντηση των αγροτών

«Ενημερώσαμε τον υπουργό για τη νέα απόφαση όλων των μπλόκων να πραγματοποιήσουμε ένα συλλαλητήριο στην Αθήνα και με τρακτέρ και με λεωφορεία ένα πολύ μεγάλο συλλαλητήριο την Τρίτη ώστε να αναδείξουμε τα προβλήματα που δεν έχει ικανοποιήσει η κυβέρνηση και γι’ αυτό συνεχίζουμε αυτή την κινητοποίηση και είμαστε ακόμα στον δρόμο. Η απάντηση που πήραμε σε πρώτη φάση είναι αρνητική σε σχέση με τα τρακτέρ στην Αθήνα για την κάθοδο. Όμως πιστεύουμε πως η κυβέρνηση θα το ξανασκεφτεί και όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες έγιναν αντίστοιχες κινητοποιήσεις το ίδιο θα συμβεί και στη χώρα μας», ανέφερε μετά τη συνάντηση ο Ρίζος Μαρούδας, εκπρόσωπος του μπλόκου της Λάρισας.

«Εμείς σήμερα δηλώνουμε ότι θα υλοποιήσουμε την απόφαση που πήραμε στη Νίκαια την Τρίτη θα ξεκινήσουμε με τρακτέρ, λεωφορεία και αυτοκίνητα και θα κάνουμε κάθοδο στην Αθήνα για αυτό το μεγάλο συλλαλητήριο στο οποίο καλούμε και τον λαό της πρωτεύουσας όλοι μαζί να δώσουμε αυτή τη μάχη, γιατί η δική μας η νίκη θα είναι και νίκη του λαού για να έχει φθηνότερα προϊόντα στο τραπέζι του. Δεν ξέρουμε ποια είναι η επιλογή της κυβέρνησης. Εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρχουν τα τρακτέρ στην Αθήνα, είναι η μόνη εφικτή λύση για όλους. Ήδη έχουμε μαζέψει ικανοποιητικό αριθμό τρακτέρ και θα μαζέψουμε και άλλα. Έχουμε πολλά μπλόκα και τρακτέρ και θα δούμε τον τρόπο που θα συμμετέχουν όλες οι περιοχές. Αυτή είναι η απόφασή μας», πρόσθεσε.

Πηγή: ieidiseis.gr