Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Απόκριες στον Τύρναβο Λάρισας με Μπουρανί

 16-19 Μαρτίου 2024.

Πεζοπορίες στο Γεντίκι, στο Κουκούλι, στο Κάστρο της Ωριάς και επιστρέφοντας στο Όρος Όρθρυς.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Σάββατο 16 Μαρτίου: Όρος Γεντίκι
Αναχώρηση ΑΥΣΤΗΡΑ στις 5:30 το πρωί από το Κιάτο (πίσω από τα Δικαστήρια, στην παραλία) και στις 6:00 το πρωί από το λιμάνι του Αγ. Νικολάου στην Κόρινθο. Μετάβαση με το λεωφορείο έξω από τη Λάρισα στο Γεντίκι και ανάβαση αυτού.
Ώρες πορείας:4, Β.Δ.:Α
Το λεωφορείο μετά το τέλος της πορείας θα μας μεταφέρει στη Λάρισα όπου και θα γίνουν όλες οι διανυκτερεύσεις.
Κυριακή 17 Μαρτίου : Διάβας το Κουκούλι.
Πεζοπορία σε ένα από τα πιο ωραία μονοπάτια του νομού Λάρισας
Ώρες πορείας : 7, Β.Δ.:Α+
Δευτέρα 18 Μαρτίου : Κάστρο της Ωριάς
Ωραία πεζοπορία στο Κάστρο της Ωριάς.
Ώρες πορείας: 4, Β.Δ.:Α
Μετά την πεζοπορία συμμετοχή στο περίφημο Μπουρανί του Τυρνάβου, ένα από τα ωραιότερα καρναβάλια της χώρας μας και γλέντι μέχρι αργά το βράδυ.
Τρίτη 19 Μαρτίου : Όρος Όρθρυς. Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής ανάβαση στο όρος Όρθρυς.
Ώρες πορείας 4, Β.Δ.:Α.
Γεύμα σε μαγαζιά της περιοχής.
Μετάβαση με το λεωφορείο μέχρι την Κόρινθο και Κιάτο.

Αρχηγοί εξόρμησης : Περικλής Μενούνος, τηλέφωνο:6973-986683 & Ελένη Πιέρρου-Παπαδάκη, τηλέφωνο:6948-866833
•Κοστολόγιο εξόρμησης 180 Ευρώ ανά άτομο.
Η εξόρμηση περιλαμβάνει:
Μεταφορά στη Λάρισα, κι επιστροφή Κόρινθο.
Τρεις διανυκτερεύσεις σε δίκλινα & τρίκλινα δωμάτια με πρωινό στο ξενοδοχείο Αχίλλειον στο κέντρο της Λάρισας και το λεωφορείο που θα έχουμε μαζί μας 4 μέρες. Επιπλέον χρέωση υπάρχει αν κάποιος θέλει να μείνει σε μονόκλινο δωμάτιο.
Οι θέσεις κατοχυρώνονται με τηλέφωνο στους αρχηγούς, και κατάθεση προκαταβολής 100 ευρώ έως την 1η ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 στον λογαριασμό του συλλόγου, Αριθμός λογαριασμού: GR5101107870000078748000011,Εθνική Τράπεζα με την επισήμανση ΤΥΡΝΑΒΟΣ-ΜΠΟΥΡΑΝΙ & το ονοματεπώνυμό σας….Τυχόν χρεώσεις μεταφοράς από άλλη τράπεζα, επιβαρύνουν τον καταθέτη.
Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού έως τις 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024.
•Απαραίτητος εξοπλισμός: Μποτάκια πεζοπορίας, σακίδιο, μπατόν,μπουφάν, καπέλο, γυαλιά ηλίου,γάντια, σκούφος, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, νερό, 2-3 λίτρα ή και περισσότερο ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.
•Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων.
•Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
•Νέοι και νέες ηλικίας έως 30 ετών εγγράφονται δωρεάν και δεν καταβάλουν συνδρομή για το πρώτο έτος.
•Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ.) με ευθύνη των αρχηγών.
•Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
•Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
•Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).
• Πληροφορίες στους αρχηγούς της εξόρμησης Περικλή Μενούνο & Ελένη Πιέρρου-Παπαδάκη ή στα γραφεία του Συλλόγου μας κάθε Τετάρτη και Παρασκευή 8-10 το βράδυ, τηλέφωνο:27410-29970, Εθνικής Αντιστάσεως 5 ή στα κινητά τηλέφωνα των αρχηγών που αναφέρθηκαν παραπάνω.
• Κάντε άμεσα κράτηση γιατί είναι πρώτη φορά που ο σύλλογός μας πραγματοποιεί αυτή την εξόρμηση και αναμένεται μεγάλη συμμετοχή.
Οι φωτογραφίες είναι από τη φίλη και συνορειβάτισσα Φιλιώ Μαλτέζου την οποία και ευχαριστούμε πολύ και θα είναι μαζί μας στις πεζοπορίες που θα πραγματοποιηθούν.