Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέμπη: Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στην Επιτροπή Αναφορών της Ευρωβουλής η συζήτηση για το έγκλημα

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα συζητηθεί, στην αρμόδια Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η αναφορά του Συλλόγου Τέμπη 2023 για το έγκλημα αλλά και την επιχείρηση συγκάλυψης των πολιτικών ευθυνών.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στις 18 Μαρτίου, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι: «ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση των οικογενειών των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών».

Ο Κώστας Αρβανίτης υπογραμμίζει ότι «ο Σύλλογος των συγγενών των πληγέντων, με εκπρόσωπο την πρόεδρο Μαρία Καρυστιανού είχε καταθέσει την αναφορά προς την αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου ζητώντας την αρωγή του, εν μέσω της γενικευμένης πλέον συζήτησης για την ποιότητα του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, καθώς και τον χειρισμό της υπόθεσης του δυστυχήματος από τις δικαστικές αρχές και την πολιτική ηγεσία της χώρας.

«Είμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε και να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο τις οικογένειες των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών, που στην χώρα μας μένει ακόμα ατιμώρητο», σημειώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.