Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΛΛΑΔΑ

17ος Μαραθώνιος Μεσσήνης: Ρεκόρ συμμετοχής και διαδρομής -VIDEO

Μαραθώνιος Μεσσήνης: Ρεκόρ συμμετοχής και διαδρομής προβλέπονται κατά τον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής! 270 δρομείς τρέχουν στα 42195μ . «Ολα έτοιμα» δήλωσαν οι συν – οργανωτές κατά τη συνέντευξη Τύπου σε αίθουσα του Δημαρχείου

«Μία και μία…» ημέρες απομένουν ως την εκκίνηση του 17ου Μαραθωνίου Μεσσήνης, του πρώτου χρονικά εντός του 2024 στην Ελλάδα. Οι συν – οργανωτές, ο δήμος Μεσσήνης με τον ΣΑΜ το σύλλογο της πόλης, και ο κύριος υποστηρικτής, η αντιπεριφέρεια Μεσσηνίας,  διά των εκπροσώπων τους δήλωσαν κατά τη συνέντευξη Τύπου παρουσίασης ότι «όλα είναι έτοιμα» για το σπουδαίο δρομικό γεγονός της ερχόμενης Κυριακής 7ης Απριλίου. Το «Νησί», όπως είναι το παμπάλαιο nickname, υποδέχεται και θα φιλοξενήσει περισσότερους από 900 δρομείς μετέχοντες σε τρεις αγώνες: 42195μ, 10Κ και 3Κ.Αυτός ο συνολικός αριθμός συστήνει ρεκόρ! Επιμέρους οι 270 εγγραφέντες δρομείς στην κλασσική απόσταση καταγράφουν τη σπουδαιότερη επίδοση ολίγα 24ωρα πριν από την άφεση… Συγκριτικά ας θυμηθούμε ότι 180 μαραθωνοδρόμοι είχαν τερματίσει στον αγώνα του 2007. Κατά τις τρεις τελευταίες «εκδόσεις» μετρήθηκαν στο τέρμα: 2019 = 116, 2022 = 128 και 2023 = 147.Προβλέπονται και αγωνιστικά ρεκόρ… Απειλούνται οι επιδόσεις διαδρομής!

Ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, ο πρώτος ομιλητής, βεβαίωσε την ποιότητα του όλου γεγονότος. Ανάμεσα στα άλλα τόνισε: «Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία! Αυτό δείχνει ότι ο μαραθώνιός μας είναι γνωστός και αγαπητός… Την Κυριακή, ημέρα διεξαγωγής του σπουδαίου δρομικού γεγονότος, ανταποδίδουμε στους δρομείς με την ιδιαίτερη οργανωτική φροντίδα, την όμορφη διαδρομή και τη Μεσσηνιακή φιλοξενία.

Ο Μαραθώνιός μας, ως εργαλείο του αθλητικού τουρισμού, ταυτίζεται εφέτος με το χρονικό σημείο έναρξης της τουριστικής περιόδου σε όλη τη Μεσσηνία. Κατά συνέπεια ενισχύει την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας και προβάλει ευρύτερα το Δήμο μας…».         Ο Στάθης Αναστασόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας σήμερα και δήμαρχος Μεσσήνης από το 2011 έως και το 2015, δλδ ένας από τους έχοντες απόλυτη οργανωτική εμπειρία του γεγονότος, δήλωσε: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στέκεται αρωγός σε τέτοιες διοργανώσεις. Στηρίζει όλες τις διευρυμένες δράσεις οι οποίες προσφέρουν προστιθέμενη αξία στον τόπο. Ναι, ο εφετινός μαραθώνιος συνδυάζει και άλλα στοιχεία, πχ την παράλληλη έκθεση τοπικών προϊόντων από ντόπιους επιχειρηματίες…». Ο Χαράλαμπος Μακρής,αντιδήμαρχος Αθλητισμού, ως ο πλέον αρμόδιος επιβεβαίωσε ότι «όλα είναι έτοιμα». Δήλωσε: «Προσφέρουμε για άλλη μία χρονιά ένα γεγονός που προάγει τον αθλητισμό: μαζικό, αγωνιστικό και τουριστικό! Ο καιρός δείχνει σύμμαχος… Ελπίζουμε μεθαύριο όλοι να χαρούν την επίσκεψή τους στην πόλη μας και τον αγώνα τους…».  Ο Γιάννης Πουλάκος, πρόεδρος του Συλλόγου Αθλουμένων Μεσσήνης (ΣΑΜ), παρουσίασε με ακρίβεια την κίνηση των εγγραφών και υπενθύμισε εν τάχει το πρόγραμμα. Επισήμανε ότι οι δρομείς έχουν την ευκαιρία να εγγραφούν σήμερα Παρασκευή αλλά και αύριο Σάββατο κατά την παράδοση των bib (Δημαρχείο 10:00 έως 18:00). Τόνισε με έμφαση: «Καλώ τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά έως 12 ετών στα 1000μ. Η γραμματεία για αυτόν τον ελεύθερο αγώνα θα λειτουργεί την Κυριακή επί της πλατείας μέχρι την ώρα εκκίνησης». Ο Ηλίας Ζαχαρόγιαννης, καθηγητής ΣΕΦΑΑ, τεχνικός σύμβουλος και εμπνευστής του Μαραθωνίου Μεσσήνης «έκλεισε» τη συζήτηση. Τόνισε: «Η πόλη μας των 8000 κατοίκων, μία κουκίδα στο χάρτη, οργανώνει αυτό το σπουδαίο γεγονός! Εισάγει ως πρώτο χρονικά στην Ανοιξη των Μαραθωνίων… Στέκεται με θράσος, ας επιτρέψετε να πω, απέναντι σε άλλους μαραθωνίους, όπως αυτός ο επερχόμενος της Θεσσαλονίκης. Ναι, ο αγώνας μας είναι ο παλαιότερος μετά τον 40χρονο ΑΜΑ! Η οργάνωσή του δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την ορθολογική στήριξη από τον Δήμο, την Περιφέρεια, τις τοπικές επιχειρήσεις και τους φορείς…».

### Η ηλεκτρονική «πύλη» των εγγραφών εδώ:https://marathon.messini.gr (κλικ «Αγώνες/Races») παραμένει ανοικτή έως και σήμερα Παρασκευή 5η Απρ. Το κόστος συμμετοχής στο μαραθώνιο αναπροσαρμόζεται στα 30 ευρώ. Υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής στον αγώνα των 3Κ και των 1000μ παιδιών κατά την ημέρα παράδοσης των bib, το Σάββατο 6η Απρ στο μέγαρο του Δημαρχείου επί της ΕΟ προς Πύλο από τις 10:00. Την αιγίδα τους προσέφεραν η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και η ΕΟΣΛΜΑ – Υ. Το δρομικό γεγονός έχει ως κύρια χαρακτηριστικά την – Α. γρήγορη, ευχάριστη, επίπεδη διαδρομή, την πλέον ευνοική στην Ελλάδα και  ιδανική για την ΡΒ σας! – Β. εύκολη πρόσβαση και χαμηλές τιμές (πχ εγγραφή, διαμονή, διατροφή, κοκ) και  Γ. πλούσιες παροχές: πιο… πλούσιες δεν γίνεται!

Το πρόγραμμα – Σάββατο 6η Απριλίου10:00 έως και 18:00 παραλαβή bibs στον ισόγειο χώρο του Δημαρχείου επί της ΕΟ Μεσσήνης/Πύλου – 18:00 πάστα party στον ίδιο χώρο – Κυριακή 7η Απριλίου κεντρική πλατεία Μεσσήνης – χώρος εκκίνησης 06:00 δυναμικό βάδισμα 42195μ 07:00 Μαραθώνιος δρόμος και σκυταλοδρομία 2×21097μ 09:30 10Κ 11:30  3Κ cityrun12:00  1000μ παιδιών  12:15   υπαίθριο γεύμα επί της πλατείας 13:00  απονομές

Αμοιβές Μαραθωνίου: 

1ος και 1η από 300 ευρώ/2ος και 2η από 200 ευρώ/3ος και 3η από 100 ευρώ

Bonus +500 ευρώ στον επιτυχόντα νέα επίδοση διαδρομής –

Επιδόσεις διαδρομής

2ω29:16 Παναγιώτης Καρούτζος ΟΑΚ Αίγινας 2022

3ω00:56 Ιουλία Παναγιωτοπούλου ΓΣ Αμαρουσίου 2023

Η γνωστή παρουσιάστρια Δέσποινα Ηλιοπούλου φιλοξένησε στην εκπομπή της «Τι λες τώρα;» του BestTV τη Γιάννα Βασιλαδιώτη και τον Γιάννη Πουλάκο. Συζήτησε με τους δύο εκπροσώπους της ΟΕ του Μαραθωνίου Μεσσήνης περί του σπουδαίου αγώνα της Κυριακής.