Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Παρουσίαση Βιβλίου στη Νεμέα – Μια βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη του Γιώργου Ανδριανάκου

«Ο Δήμος Νεμέας Κορινθίας μέσα από Πρωτογενές Ιστορικό, Αρχειακό υλικό» των Ξενοφώντα και Ζωής Ξ. Ηλία.
Μια βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη του Γιώργου Ανδριανάκου

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει κάποιος στον τόπο μας από το να καταγράψει και να διασώσει την ιστορία του. Ο Ξενοφών Ηλίας, δάσκαλος και σχολικός σύμβουλος σε συνεργασία με την κόρη του Ζωή επίσης δασκάλα, μας παρέδωσαν ένα επικό, μνημειώδες δίτομο έργο με τίτλο: Ο Δήμος Νεμέας Κορινθίας μέσα από Πρωτογενές Ιστορικό, Αρχειακό υλικό.

Η ανταμοιβή τους είναι η αναγνώριση της σπουδαιότητας του έργου τους και αυτό θα επιχειρήσουν να κάνουν οι εκδόσεις SOAP (ένας μικρός εκδοτικός Οίκος που εδρεύει στην Αρχαία Νεμέα) και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Νεμέας με την παρουσίαση του συγκεκριμένου έργου στη Νεμέα.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του επιφανή Νεμεάτη Γιώργου Ανδριανάκου, που δεν βρίσκεται πια μαζί μας και που χάρη στη συμβολή του έγινε εφικτή η έκδοση αυτής της εργασίας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν, ο συγγραφέας Ξενοφών Ηλίας, ο Συγγραφέας και εκδότης Αντώνης Παπαϊωάννου, που θα συντονίζει και τη συζήτηση, ενώ για τον Γιώργο Ανδριανάκο θα μιλήσουν οι Γιώργος Κεντρωτής, Καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, μεταφραστής και συγγραφέας και ο Γιώργος Κωστούρος, Πολιτικός Μηχανικός και συγγραφέας, καθώς και συμμαθητές του Γιώργου Ανδριανάκου.
Την εκδήλωση ντύνει μουσικά η συνθέτρια Κάτια Ανδριανάκου με δικές της συνθέσεις στο ακορντεόν.

Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νεμέας, την Παρασκευή 10 Μαΐου, ώρα 19:30