Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Μήνυση ονομαστικά και κατά πολιτικών προσώπων καταθέτουν συγγενείς θυμάτων -VIDEO

Περισσότεροι από 170 πολίτες, ανάμεσα τους και συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, αναμένεται να καταθέσουν ομαδική μήνυση και να στραφούν κατά πολιτικών προσώπων αλλά και δικαστικών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ομαδική μήνυση ετοιμάζονται να καταθέσουν περισσότεροι από 170 πολίτες, ανάμεσά τους και συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, με την οποία στρέφονται κατά πολιτικών προσώπων, δικαστικών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στη μήνυση διατυπώνονται κατηγορίες για πλήρη αλλοίωση των στοιχείων και για παρεμπόδιση στη διερεύνηση της σιδηροδρομικής τραγωδίας, ενώ θα αναφέρεται ως ηθικός αυτουργός ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόκειται για συμπληρωματική μήνυση, η οποία θα κατατεθεί εντός των επόμενων ωρών στα δικαστήρια της Λάρισας και θα περιλαμβάνει εισηγητικές εκθέσεις κάθε μηνυτή ξεχωριστά.

Είχε προηγηθεί η απόφαση της Εισαγγελέως Εφετών, η οποία έκανε δεκτή την προσφυγή πατέρα θύματος και έστειλε την δικογραφία στη Βουλή.

«Ανεξήγητη 11λεπτη σιωπή»

Δεν υπάρχει ανθρώπινο λάθος, αναφέρει η οικογένεια του αδικοχαμένου οδηγού του επιβατικού τρένου, Γιώργου Κουτσούμπα, και με μήνυση στρέφεται κατά παντός υπαιτίου για αλλοίωση του αποδεικτικού υλικού.

Η οικογένεια καταγγέλλει πως έχει εξαφανιστεί ηχογραφημένο υλικό όταν η αμαξοστοιχία «σταμάτησε λίγα μετρά μετά την αναχώρησή της από τη Λάρισα με σκοπό να λάβει ο μηχανοδηγός νέες εντολές από τον σταθμάρχη.

Στο χρονικό αυτό σημείο, παρουσιάζεται όπως αναφέρουν μία «ανεξήγητη» 11λεπτη «σιωπή» στα ηχητικά αρχεία ραδιοτηλεφώνου που έχουν δοθεί, κάτι το οποίο είχαν επισημάνει και εγγράφως τον Σεπτέμβριο του 2023 στον ειδικό εφέτη ανακριτή, αιτούμενοι τον έλεγχο των ψηφιακών ηχητικών αρχείων.

«Κάποιοι ενεργώντας κατ’ εντολή έτερων, επενέβησαν στο καταγραφικό αρχείο με τις συνομιλίες και διέγραψαν το ενδεκάλεπτο (11λεπτο) μεταξύ του χρονικού διαστήματος από «22:56:54» μ.μ. (πραγματική ώρα 23:07:54 μ.μ.) έως και «23:07:24» μ.μ. (πραγματική ώρα 23:18:24 μ.μ.) για λόγους που όλοι πλέον αντιλαμβανόμαστε και οι οποίοι πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο διερεύνησης», αναφέρει η οικογένεια του μηχανοδηγού.

Η οικογένεια του μηχανοδηγού εκφράζει μετά βεβαιότητας στην ίδια μήνυση ότι κάποιοι κατ’ εντολή έτερων προσώπων, αλλοίωσαν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία για την αποκάλυψη της αλήθειας.

megatv