Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Τελετή Έναρξης των Πανελληνίων Αγώνων Special Olympics «Λουτράκι 2024»

Τα Special Olympics Hellas, διοργανώνουν τους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics «Λουτράκι 2024», οι οποίοι θα διεξαχθούν από τις 24 έως τις 29 Μαΐου στο Λουτράκι Κορινθίας, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Το Σάββατο 25 Μαΐουκαι ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξηςτων Αγώνων στο YpanemaSeasideστη Λιμνοθάλασσα στο Ηραίο!Στη φετινή διοργάνωση παίρνουν μέρος πάνω από 350 αθλητές SpecialOlympicsαπ’ όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ουκρανία και την Ουγγαρία, οι οποίοι θα αγωνιστούνσε4 επίσημα αθλήματα των Special Olympics (Κολύμβηση, Bocce, Powerlifting και Στίβος) και συμμετέχουν σε παράλληλες αθλητικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Την Τελετή Έναρξης πρόκειται να παρουσιάσει η δημοσιογράφος κα. Νάνσυ Ζαμπέτογλου, μαζί με τον αθλητή των SpecialOlympicsHellas του αθλήματος του μπάσκετ, Άγη Διακόπουλο.

Ο Πρόεδρος των SpecialOlympicsHellas, κ. Κοδέλλας, Πρέσβυς ε.τ θα κηρύξει την έναρξη των Πανελληνίων Αγώνων «Λουτράκι 2024», ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Πτωχός, και ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων,κ. Δημήτρης Γκιώνης.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στους Χορηγούς και στους Υποστηρικτές των Αγώνων για την ουσιαστική συμβολή τους:

Μέγας ΔωρητήςτοΊδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Χρυσός Χορηγόςο Όμιλος Attica, GlobalPartners:Hasbro, Toyota, CocaCola,LionsClubsInternationalFoundation,Χορηγοί:Admiral,ΔΕΣΦΑ, Α. ΚαούσηςΑ.Ε., ΔΕΛΤΑ, ΠεριφέρειαΠελοποννήσου,ΑΙΓΕΑΣΑΜΚΕ, Σκλαβενίτης.

Θεσμικοί Υποστηρικτές:Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων,Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός,Ελληνική Αστυνομία,ΣΕΓΑΣ – Ελληνική Ομοσπονδία Στίβου, Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Χορηγοί Επικοινωνίας:Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Socialdoo

 

Λίγα λόγια για τα Special Olympics Hellas:

Τα Special Olympics Hellas ανήκουν στο Παγκόσμιο Κίνημα των Special Olympics, το οποίο εδώ και πάνω από μισό αιώνα εκτείνεται σε παραπάνω από 190 χώρες ανά την Υφήλιο, έχοντας κεντρικό του στόχο την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία μέσω του αθλητισμού. Από το 1988, τα Special Olympics Hellas αποτελούν τον μεγαλύτερο και πιο ενεργό αθλητικό και εκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό στην Ελλάδα, που στηρίζει, ενδυναμώνει και εντάσσει τα άτομα με νοητική αναπηρία στο κοινωνικό σύνολο, μέσω του αθλητισμού. Από το 2022 αναβαθμίστηκαν σε Ομοσπονδία, ως αναγνώριση της κοινωνικής αποστολής τους.

Οι Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics υλοποιούνται ανά διετία, ανελλιπώς για 35 χρόνια, καθιερώνοντάς τους ως σημαντικό γεγονός για την πορεία της Ομοσπονδίας και την επιβράβευση των προσπαθειών των αθλητών.