Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύμη: Νεκρός εντοπίστηκε ο παρουσιαστής του BBC Μάικλ Μόσλεϊ – Έφτασε στο νησί ο ιατροδικαστής -VIDEO

Τραγική κατάληξη είχε το θρίλερ με την εξαφάνιση του παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος αγνοούνταν από την περασμένη Τετάρτη στη Σύμη.

Μετά από πέντε ημέρες ερευνών, όπου η αστυνομία, το Λιμενικό, η Πυροσβεστική και ο Ερυθρός Σταυρός «χτένιζαν» το νησί η σορός του Μάικλ Μόσλεϊ, αν και δεν έχει ταυτοποιηθεί επίσημα, εντοπίστηκε σε απόσταση δέκα μέτρων από την παραλία της Αγίας Μαρίνας, πάνω σε βράχια.

Κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε η σορός του παρουσιαστή υπάρχει ένα beach bar, ενώ αναφέρεται πως γύρω από σημείο υπήρχε έντονη δυσοσμία, κάτι που μαρτυρά ότι ο Μάικλ Μόσλεϊ πιθανότατα έχασε τη ζωή του από την ημέρα της εξαφάνισής του.

Το επικρατέστερο σενάριο αναφέρει πως ο παρουσιαστής ξεκίνησε από την παραλία στον Άγιο Νικόλαο, περπάτησε μέσα από τον οικισμό στο Πέδι και έφτασε μέσα από ένα δύσβατο μονοπάτι στην Αγία Μαρίνα. Σημειώνεται πως εκείνη την ημέρα οι θερμοκρασίες ήταν ιδιαίτερα υψηλές.

Ο ιατροδικαστής μαζί με κλιμάκιο από το γραφείο Εγκληματικών Ερευνών έφτασαν στο νησί με πλωτό σκάφος από τη Ρόδο για να εξετάσουν τη σορό. Η ιατροδικαστική εξέταση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα.

Έτσι εντοπίστηκε η σορός
Ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας ήταν ένα από τα άτομα που εντόπισαν νεκρό τον άτυχο Βρετανό παρουσιαστή. Μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα», περιέγραψε καρέ καρέ τις στιγμές που οδήγησαν στον εντοπισμό της σορού του Μόσλεϊ.

«Σήμερα αποφασίσαμε ότι πρέπει να πάρουμε ένα σκάφος και να δούμε τη διαδρομή που διέσχισε από στεριά και να πάμε στην Αγία Μαρίνα να ψάξουμε. Πήγαμε με την κάμερα, ήταν δίπλα μου ο δημοσιογράφος, του είπα να τραβήξει, γιατί όσα βλέπει η κάμερα δεν μπορούν να το δουν 200 μάτια. Ήταν όλοι οι δημοσιογράφοι, ξένοι και Έλληνες».

«Είδαμε τρία αντικείμενα που μας κίνησαν το ενδιαφέρον. Αναλύσαμε τα δύο στο σκάφος, είπαμε αποκλείεται. Αναλύσαμε τη φωτογραφία που τραβήξαμε από την κάμερα και είδαμε ότι ήταν ο άτυχος δημοσιογράφος».

Ο δήμαρχος Σύμης ανέφερε πως το μονοπάτι που ακολούθησε ο Μάικλ Μόσλεϊ ήταν δύσβατο.

«Η διαδρομή που ακολούθησε από μόνος του νομίζω ότι καθαρά αυτοκτονία», είπε.

megatv