Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

NEMEA CITY NIGHT RUN & GOLDEN JACKAL – Οι εγγραφές άνοιξαν!

Ο Δήμος Νεμέας μαζί με τον Αθλητικό Σύλλογο Νεμέας 2016  συνδιοργανώνουν και προκηρύσσουν:

  • τον2ο Νυχτερινό Αγώνα Δρόμου με την επωνυμία «NEMEA CITY NIGHT RUN» που θα διεξαχθεί το Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 εξ’ ολοκλήρου μέσα στην πόλη της Νεμέας.
  • τον1ο ορεινό αγώνα δρόμου με την επωνυμία «GOLDEN JACKAL» που θα διεξαχθεί τη Κυριακή  28 Ιουλίου 2024  στο βουνό του Προφήτη Ηλία Νεμέας.

Ο σύλλογος ΑΕΘΛΙΟΣ θα υποστηρίξει εθελοντικά τη διεξαγωγή των αγώνων.

NEMEA CITY NIGHT RUN

Ο αγώνας θα είναι ανοιχτός – δωρεάν προς όλους τους αθλητές

και θα έχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με όριο χρόνου τερματισμού των 4,3 χλμ. (60 λεπτά).

Επιπλέον την ίδια μέρα, θα διεξαχθεί παιδικός αγώνας μέσα στα σοκάκια της πόλης, μήκους 500μ. για παιδιά δημοτικών σχολείων.

Αγώνας δρόμου 4.3 χιλιομέτρων (αγώνας cross city trail)

Εκκίνηση και τερματισμός: Οδός Δερβενακίων (café Πέτρινο)

Συνολική απόσταση: 4.3 χλμ.

Συνολική υψομετρική διαφορά: 125 μ.

Έδαφος(Terrain): ‘Ασφαλτος 90%, Τσιμέντο 10%

Τα βασικά μνημεία και σημεία αναφοράς από τα οποία θα περάσουν οι αθλητές είναι τα εξής:

Οδός Δερβενακίων (εκκίνηση), Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας, πλατεία Πατώκου- άγαλμα Κολοκοτρώνη, Ι. Ναός Αγ. Νικολάου, μνημείο ομιλίας Κολοκοτρώνη, πλατεία Λαζόπουλου, Ι. Ναός Ταξιαρχών, τούρκικη βρύση, Ι.Ναός Αγ. Ιωάννη, Κέντρο Υγείας Νεμέας, 1ο Δημοτικό σχολείο Νεμέας, Φλιάσειο- Κτήριο Τσίλλερ, ειρηνοδικείο, πλατεία Ηρώων, Ι.Ναός Εισοδείων Θεοτόκου, γειτονιά ΄΄Γούβας΄΄, οδός Δερβενακίων – παλιά αγορά (τερματισμός).

Διαδρομή αγώνα

https://www.plotaroute.com/route/2274023?units=km

Παροχές

Ο αγώνας θα έχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Όλοι οι αθλητές που θα τερματίσουν εντός χρόνου και σύμφωνα με τους  κανονισμούς του αγώνα θα λάβουν στο τέλος αναμνηστικό μετάλλιο. Οι φωτογραφίες από τον αγώνα θα είναι δωρεάν και θα δημοσιευθούν στη σελίδα της διοργάνωσης. Θα υπάρχει υγειονομική κάλυψη του αγώνα από ομάδα διάσωσης.

Βραβεύσεις

Στους τρείς πρώτους και στις τρείς πρώτες της γενικής κατάταξης θα απονεμηθούν κύπελλα. Ο παιδικός αγώνας είναι άνευ συναγωνισμού, όλα τα παιδιά θα λάβουν με τον τερματισμό τους αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα.

Κατηγορίες αγώνα 4,3 χλμ

Γενική ανδρών

Γενική γυναικών

Σταθμοί Υδροδοσίας

Θα υπάρχει ένας σταθμός υδροδοσίας στο 3ο χλμ. στον Ι. Ναό Εισοδίων Θεοτόκου

Αιτήσεις Συμμετοχής

Οι αιτήσεις συμμετοχής για τον αγώνα των 4,3χλμ θα γίνονται δεκτές έως τη Τετάρτη 24/07/24 ή έως την συμπλήρωση 150 αιτήσεων.

 

Παιδικός αγώνας – ‘’Νεμεα-κι’’

Θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος παιδιά δημοτικού ηλικίας έως 12 ετών. Η διαδρομή διεξάγεται μέσα στους εμπορικούς δρόμους  της πόλης (εκκίνηση Α.Τ. Νεμέας, Ύδρας, Γεωργίου Γέραγα, Τόμπρου, Δερβενακίων – Τερματισμός Α.Τ. Νεμέας).

Εγγραφή για τον παιδικό αγώνα

Με mail στο nemeacitynightrun@gmail.com

δηλώνοντας όνομα και ηλικία (ανώτερο όριο ηλικίας τα 12 έτη).

 

Εγγραφή για τον αγώνα 4,3χλμ

Δηλώσεις στο link:

https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=3a206497efd45b426e719d3b8a446e45&l=GR

Η ενημέρωση των ενδιαφερομένων αθλητών καθώς και του κοινού θα γίνεται από τη σελίδα του αγώνα Nemea City Night Run https://web.facebook.com/Nemeacitynightrun

Όροι και κανονισμοί

Όλοι οι αγωνιζόμενοι που δηλώνουν συμμετοχή μέσω της πλατφόρμας, αποδέχονται αυτομάτως τα ακόλουθα:

Να συμμετέχουν με δική τους ευθύνη αποκλειστικά. Οφείλουν να σέβονται και να τηρούν τους κανονισμούς του αγώνα. Βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι’ αυτό το θέμα. Δεν θα ζητηθεί από κανέναν αθλητή να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Η επιτροπή αγώνα αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.

Τα προσωπικά στοιχεία που δηλώνονται από τον συμμετέχοντα κατά την υποβολή της δήλωσης, θα πρέπει να είναι αληθή. Σε περίπτωση δήλωσης ψευδών στοιχείων συμμετοχής ο αθλητής θα ακυρωθεί.

Η οργανωτική επιτροπή με κάθε δήλωση αθλητή, αποκτά το δικαίωμα δημοσίευσης φωτογραφιών του από τον αγώνα.

Την υγειονομική κάλυψη του αγώνα θα αναλάβει εθελοντική ομάδα διάσωσης.

 

GOLDEN JACKAL

Ο αγώνας θα είναι ανοιχτός – δωρεάν προς όλους τους αθλητές

Πρόκειται για έναν καινούριο αγώνα βουνού που θα διεξαχθεί στο όρος Προφήτης Ηλίας στους πρόποδες του οποίου είναι κτισμένη η πόλη της Νεμέας. Το όνομά του αγώνα προέρχεται από το ομώνυμο είδος τσακαλιού της περιοχής (χρυσό τσακάλι –canis aureus-golden jackal).

Η όμορφη αυτή διαδρομή διέρχεται από τα χωριά Κουτσομόδι και Κούτσι που ανήκουν στο δήμο Νεμέας καθώς και από τον οικισμό – κοινότητα Αείφαρον.

H διαδρομή είναι 20χλμ και αποτελείται κατά 20% μονοπάτι, 70% δασικό δρόμο και 10% άσφαλτο.

Η θετική υψομετρική της διαδρομής είναι 900μ.

Ο αγώνας θα έχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με όριο χρόνου τερματισμού των 20 χλμ. (4 ώρες).

 

Διαδρομή 20 χλμ golden jackal

https://www.plotaroute.com/route/2673919?units=km

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ  ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ:  Κυριακή 28/07/24
 ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Νεμέα Κορινθίας
Εκκίνηση αγώνα 20χλμ: Ώρα 08:00π.μ. στην οδό Δερβενακίων (café Πέτρινο)

Τερματισμός: Στο ίδιο σημείο,
Χρονικό όριο τερματισμού οι τέσσερις (4) ώρες

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  Στον αγώνα των 20χλμ μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή δρομείς που γυμνάζονται συστηματικά αλλά και ερασιτέχνες αθλούμενοι δρομείς που έχουν υπερβεί το 18ο έτος της ηλικίας τους. Επίσης θα πρέπει να έχουν τερματίσει μέσα στα τελευταία 2 έτη σε ορεινό αγώνα μήκους  10χλμ ή σε αγώνα με θετική υψομετρική 300μ.

 ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
Οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οφείλουν να βρίσκονται σε ικανοποιητική φυσική κατάσταση και να έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις . Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα υγείας  και σε ότι οφείλεται στην  έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Ο κάθε δρομέας οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνηση του, ιδιαίτερα στα μονοπάτια και στα κατηφορικά τμήματα.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ- ΑΠΟΝΟΜΕΣ:
Νικητές ανακηρύσσονται:
-Οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές, άνδρες/γυναίκες, της Γενικής  Κατάταξης για τα 20χλμ.

Σε όλους του τερματίζοντες  θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

CHALLENGE

Επιπλέον η διοργάνωση θα βραβεύσει  τους  τρεις πρώτους άνδρες και τις τρεις πρώτες γυναίκες που θα λάβουν μέρος και θα τερματίσουν και στους δυο αγώνες (NEMEA CITY NIGHT RUN & GOLDEN JACKAL). Το κριτήριο για αυτή τη κατηγορία θα είναι το άθροισμα των δύο χρόνων.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν  μέσω διαδικτύου.

Δηλώσεις στο παρακάτω link:

https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=3a206497efd45b426e719d3b8a446e45&l=GR

Η ενημέρωση των ενδιαφερομένων αθλητών καθώς και του κοινού θα γίνεται από τη σελίδα του αγώνα Nemea City Night Run https://web.facebook.com/Nemeacitynightrun

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής θα τηρηθεί αυστηρά για τον καλύτερο                      προγραμματισμό του αγώνα και λήγει όταν συμπληρωθούν 150 συμμετοχές στον αγώνα των 20χλμ ή έως τη Τετάρτη 24/07/24.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΓΩΝΩΝ & ΠΑΡΟΧΕΣ:

Συμμετοχή στα 20χλμ: ΔΩΡΕΑΝ

Οι φωτογραφίες από τον αγώνα θα δοθούν δωρεάν στους αθλητές. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο κατά το τερματισμό τους.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ 20ΧΛΜ:

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τους Τεχνικούς υπευθύνους των αγώνων. Η χρονομέτρηση του  αγώνα για τα 20χλμ  θα γίνει ηλεκτρονικά.

Την ιατρική κάλυψη του αγώνα θα αναλάβει ομάδα διάσωσης.

Στη διαδρομή του αγώνα 20χλμ θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας των αθλητών στο 4,5χλμ στο 7,8χλμ στο 13,5χλμ και στο 16χλμ.

Κάθε αθλητής υποχρεούται να φέρει μαζί του καθ’ όλη τη διαδρομή υδροδοχείο χωρητικότητας τουλάχιστον 500 ml.

Για την άρτια διεξαγωγή των αγώνων θα χρησιμοποιηθούν επίσης εθελοντές, τόσο στους σταθμούς τροφοδοσίας όσο και στην εκκίνηση/τερματισμό.

H οργανωτική επιτροπή με  κάθε δήλωση αθλητή αποκτά το δικαίωμα δημοσίευσης φωτογραφιών του από τον αγώνα.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΒΟΛΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

Σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών,  η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αναβολής ή και ματαίωσης του αγώνα. Σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων τις παραμονές του αγώνα ή και κατά την διάρκεια, ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά. Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα θα οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές εάν δεν είναι ασφαλείς  οι  αρχικές διαδρομές.

 ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Ενστάσεις θα γίνονται από τον ίδιο τον δρομέα μέχρι και 60 λεπτά μετά τον τερματισμό στους υπεύθυνους της Οργανωτικής Επιτροπής.

 ΠΟΙΝΕΣ
Δρομείς που δεν θα περάσουν ή δεν θα καταγραφούν στα σημεία ελέγχου ακυρώνονται. Τα σημεία ελέγχου θα είναι στο 4,5χλμ και στο 13,5χλμ.

Απαγορεύεται αυστηρά η ρίψη απορριμμάτων από τους αθλητές. Για αυτό το σκοπό θα υπάρχουν ειδικοί κάδοι στους σταθμούς τροφοδοσίας. Οι επόπτες της διαδρομής θα μπορούν να ακυρώσουν αθλητή ο οποίος παραβιάζει τους κανόνες.

 ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές και τις αθλήτριες!  Όλοι θα πρέπει  να φέρουν μαζί τους 1 τουλάχιστον υδροδοχείο 500ml. Επίσης συστήνεται  μπατόν ορειβασίας, καπέλο, γυαλιά ηλίου, σφυρίχτρα και κινητό τηλέφωνο.

Πληροφορίες

Τηλ: 6956632105 – 6975531432

Η παραλαβή του υλικού του αγώνα nemea city night run των 4,3χλμ (bib number, chip,) θα γίνει από τη γραμματεία του αγώνα την ίδια μέρα. Η παραλαβή του υλικού για τον αγώνα golden jackal  των 20χλμ θα μπορεί να γίνει το Σάββατο 27/07/24 και τη Κυριακή 28/07/24 τις ώρες λειτουργίας της γραμματείας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Σάββατο 27/07/24

Λειτουργία Γραμματείας Αγώνα : 18:00-21:30 οδός Δερβενακίων (café Πέτρινο)

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ: 19:45

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ NEMEA CITY NIGHT RUN 4,3 χλμ:  20:15

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ-ΑΠΟΝΟΜΕΣ: 21:30 – café ΠΕΤΡΙΝΟ

Κυριακή 28/07/24

Λειτουργία Γραμματείας Αγώνα : 06:00-07:45 οδός Δερβενακίων (café ΠΕΤΡΙΝΟ)

ΕΚΚΙΝΗΣΗ GOLDEN JACKAL: 08:00

ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ: 12:00

ΑΠΟΝΟΜΕΣ: GOLDEN JACKAL & CHALLENGE 12:30