Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναστολή λειτουργίας όλων των εμπορικών καταστημάτων πλην σούπερ μάρκετ και φαρμακείων

Την αναστολή λειτουργίας, από την Τετάρτη, όλων των εμπορικών καταστημάτων, πλην σούπερ μάρκετ, φαρμακείων και άλλων καταστημάτων που ανήκουν στην εφοδιαστική αλυσίδα (φούρνοι, συνεργεία αυτοκινήτων, περίπτερα, τράπεζεςχ κοκ), την αναστολή του μέτρου του δακτυλίου από την Τρίτη έως το τέλος Μαρτίου και καραντίνα 14 ημερών για όσους εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού. Αναστέλλεται επίσης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ.



Η κ. Πελώνη σημείωσε την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού και επισήμανε ότι αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα. «Όπως έχει επισημάνει κατ’ επανάληψη ο πρωθυπουργός τα δύσκολα είναι μπροστά μας ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ δύσκολος, απαιτείται σοβαρότητα υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση» προειδοποίησε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Οι φήμες περί καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας επιτείνουν τη σύγχυση και συνιστούν παραπληροφόρηση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» ξεκαθάρισε η κ. Πελώνη.

«Τα σουπερ μάρκετ – φαρμακεία δεν θα κλείσουν. Δεν κλείνουν ακόμη χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ούτε πρατήρια υγρών καυσίμων» επισήμανε η κ. Πελώνη, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες.

Θα επιβάλλονται πρόστιμα 5.000 ευρώ σε όσους επιδεικνύοντας αντικοινωνική συμπεριφορά παραβιάζουν τα μέτρα. Η ΠΝΠ προβλέπει καταγραφή αποθεμάτων για την επάρκεια μέσων ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό υποχρεούνται να υποβάλουν εντός δυο ημερών στοιχεία αποθεμάτων. Η μη υποβολή ή υποβολή ανακριβούς δήλωσης θα επιφέρει διοικητικά πρόστιμα από 1.000 έως 100.000 ευρώ.

Δίνεται ακόμα η δυνατότητα επίταξης, με διάρκεια έως 6 μηνών κινητών αναλώσιμων και μη που ανήκουν σε ιδιώτες και εμπίπτουν στην έννοια των μέσων ατομικής προστασίας, των φάρμακων και του ειδικού νοσοκομειακού εξοπλισμού. Το ηλεκτρονικό εμπόριο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

skai.gr