Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑΡΘΡΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι Θεοί Προστάτες και Τιμωροί

Σε μία εποχή που ο άνθρωπος φιλοδοξεί να ξεπεράσει τα γήινα σύνορα και να ταξιδέψει στο διάστημα, που η δυνατότητα μόρφωσης και ανάπτυξης του πνευματικού επιπέδου υπάρχει παντού γύρω αρκεί κάποιος να θελήσει να μάθει, σε μία εποχή που οι επιστήμες, η τεχνολογία έχουν κάνει άλματα τεράστια, παρατηρείται ένα φαινόμενο που θυμίζει, με νέα δεδομένα, εποχές σκοταδισμού και άγνοιας.

Ενώ θα έπρεπε οι άνθρωποι να έχουν απαγκιστρωθεί από την ανάγκη να υποτάσσονται και να υπομένουν στωικά την τιμωρία ή το έλεος, παντοδύναμων θεών που ορίζουν τη μοίρα τους, απόλυτοι κυρίαρχοι πάνω σε αθώους και ενόχους, αυτοί οι αόρατοι θεοί, που κάποια στιγμή αμφισβητήθηκαν από τις αναπτυσσόμενες δυτικές κοινωνίες, αντικαταστάθηκαν με ΝΕΟΥΣ ΟΡΑΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ, που ονομάζονται ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ.



 

Στο νέο σκοταδισμό όπου κυρίαρχοι του παιχνιδιού είναι θεότητες με σάρκα και οστά που γνωρίζουμε τις φάτσες τους, τις φωνές τους, τις εντολές τους, οι άνθρωποι λειτουργούν απέναντί τους όπως ακριβώς με εκείνους τους …αόρατους. Δεν υπάρχει αμφισβήτηση στους λόγους τους, ακόμα και αν κάποιος φέρει αποδείξεις για την απάτη, γιατί αυτοί ξέρουν «εσύ τι είσαι?»

Με την πανδημία του κορονοϊού, το φαινόμενο «πιστεύω σε ένα θεό πατέρα, παντοκράτορα» έχει πάρει διαστάσεις που θα ζήλευαν ακόμα και οι αγράμματοι χωρικοί του μεσαίωνα που νόμιζαν πως οι βασιλιάδες τους έχουν άλλο αίμα και αφοδεύουν χρυσάφι αντί για σκατά. Ακριβώς όπως τότε εκείνοι που τολμούσαν να ξεγυμνώσουν τους τυράννους οδηγόντουσαν στη πυρά και οι φουκαριάρηδες κοίταζαν το θέαμα νομίζοντας πως διαπράττεται αντί για έγκλημα, θεία δικαιοσύνη, έτσι και σήμερα υπάρχει μια τεράστια ανάγκη στη φάρμα των ζώων, όλα τα φουκαριάρικα ζωάκια να δώσουν δικαιολογία σφαγής στο χασάπη τους.

Είναι η ανθρώπινη πνευματική δειλία, η άγνοια, η έντεχνη δηλητηρίαση των μυαλών από ολόκληρες καλά καταρτισμένες ομάδες, που έχουν μελετήσει άψογα ακόμα και τα παραμικρά ανθρώπινα ψυχικά χαρακτηριστικά, που οδηγούν στο φαινόμενο που βλέπουμε σήμερα και αποδεικνύει πως η ανθρωπότητα αρέσκεται ακόμα να είναι η βιασμένη και κακοποιημένη γυναίκα στα χέρια ενός σαδιστή, που συνεχίζει να ψελλίζει «μην τον κατηγορείτε, εγώ έφταιξα…»

Υπάρχει όμως και μία δικαιολογία πολύ σοβαρή. Αν όλο αυτό που βλέπουμε γύρω μας είναι η μεγαλύτερη απάτη που έχει συντελεστεί στους αιώνες που ο άνθρωπος κατοικεί πάνω στη γη, δεν μπορείς να δεχτείς πως ναι, είναι απάτη, έτσι απλά γιατί ΟΛΟ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΟΜΗΘΕΙ, ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΥΤΤΑΡΟ ΣΟΥ, θα πρέπει να γκρεμιστεί. Αν πιστέψεις πως ο τύραννος σου λέει ψέματα, θα οδηγηθείς να αποδεχτείς πως όλη η πυραμίδα προς τα κάτω ΕΙΝΑΙ ΣΑΠΙΑ. Π.χ. αν κάποιος υποθετικά μιλώντας πει πως αυτή τη στιγμή πάνε να πουλήσουν ένα εμβόλιο που είναι επικίνδυνο ή στοχευμένο για να κάνει ζημιά αντί όφελος , και γίνει αυτό , αυτός που θα υποπτευθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει στη συνέχεια να αποδεχτεί πως οι οργανισμοί οι εντεταλμένοι για να αποφασίζουν για τη δημόσια υγεία είναι απατεώνες, κατά συνέπεια τα πανεπιστήμια που τους γέννησαν και τους δίδαξαν απατεώνες, και στη συνέχεια οι γιατροί απατεώνες ή εξαπατημένοι δηλαδή εκπαιδευμένοι στο ψέμα και ουσιαστικά αγράμματοι σαυτό που κάνουν, και οι κυβερνήσεις υποχείρια των τυράννων και άρα εκτελεστές της παγκόσμιας κοινότητας προς όφελος των συμφερόντων των τυράννων που τους εξουσιάζουν.

Ποιος αλήθεια θα άντεχε να ζει χωρίς να χάσει το μυαλό του, αντιλαμβανόμενος όλο αυτό το κατασκεύασμα, σαν ΑΠΟΛΥΤΟ ΨΕΜΜΑ, όταν πάνω σαυτό και στους κανόνες του, έχει στηρίξει όλη του την ύπαρξη? Η διαφορά με άλλες εποχές είναι πως ο κάθε λαός ζούσε το προσωπικό του δράμα, από τους δικούς τους θεούς και τους τυράννους τους, τώρα το παιχνίδι είναι πολύ πιο ύπουλο.

Μπορείς να αμφισβητήσεις ένα παρανοϊκό τύραννο που μίλησε με το θεό και του είπε πως πρέπει να σκοτωθούν όλα τα νεογέννητα…

Μπορείς όμως να αμφισβητήσεις έναν επιστήμονα που θα σου έλεγε πως τα νεογέννητα φέρουν μια βαρύτατη μόλυνση που αν εξαπλωθεί παντού θα αφανιστεί η ανθρωπότητα οπότε πρέπει να τα φυλακίσουμε?

Μπορείς να αμφισβητήσεις ένα παρανοϊκό τύραννο που σου είπε πως ο υπέρτατος θεός διατάζει να κυκλοφορείς με τα χέρια δεμένα γιατί αμάρτησες.

Μπορείς όμως να αμφισβητήσεις ένα επιστήμονα που θα σου πει πως σε διατάζει να κυκλοφορείς με το στόμα φιμωμένο γιατί αλλιώς αμαρτάνεις έναντι όλων των υπόλοιπων?

Κανείς δεν θα πιστέψει πως γύρω μας συμβαίνει ένα πρωτοφανές σχέδιο απόλυτης υποταγής των ανήμπορων, υποταγμένων και φοβισμένων ανθρώπων, σε ένα παγκόσμιο σχέδιο τελικής λύσης, εκτός από τους γραφικούς που βλέπουν γύρω τους πάντα συνομωσίες και απάτες. Κι εκείνους που «βλέπουν» αλλά δεν μπορούν να δανείσουν τα μάτια τους στους υπόλοιπους.

Αυτό που κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακή τη πτώση του ανθρώπου σε ένα νέο μεσαίωνα είναι ο απόλυτος φανατισμός και η απόλυτη εμπιστοσύνη που υποτιθέμενοι λογικοί, μορφωμένοι και επιστημονικά καταρτισμένοι άνθρωποι δείχνουν. Η απόλυτη αφοσίωση και η παντελής απουσία αμφισβήτησης όλων εκείνων που λόγω θέσης, γνώσης, ή ευφυίας θα έπρεπε να έχουν το λόγο του ερευνητή που απαιτεί ουσιαστικές αποδείξεις για οτιδήποτε κληθεί να υιοθετήσει, και όχι τυφλή πίστη όπως οι θρησκευτικοί ταλιμπάν του κάθε δόγματος.

Βλέπω με μεγάλη θλίψη ακόμα και ανθρώπους που πάλεψαν όλη τους τη ζωή να γκρεμίσουν είδωλα και παρανοïκές πίστεις, που φώναζαν στο κόσμο «ξυπνήστε σας δουλεύουν» να προσκυνούν τυφλά αυτούς τους ίδιους που πριν λιθοβολούσαν. Γιατί δεν μπορεί να περάσει η ελάχιστα απλή σκέψη από το μυαλό τους. Αυτές οι συγκεκριμένες συμμορίες δημιούργησαν θρησκείες, ιερατεία, σταυροφορίες μίσους, βασάνισαν και έσφαξαν εκατομμύρια δυστυχισμένους στο όνομα των θεών τους και στην απόλυτη απληστία τους να είναι παντοδύναμοι δυνάστες. Αυτοί οι ίδιοι είναι που έφτιαξαν τη γνώση που «επιτρέπεται» να έχουν τα κοπάδια, τους νόμους που βολεύουν, τη δικαιοσύνη που πρέπει να λειτουργεί με συγκεκριμένο τρόπο, τα πανεπιστήμια που πρέπει να διδάσκουν συγκεκριμένα πράγματα, τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά συστήματα που συμβαδίζουν με τα σχέδια.

ΑΦΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ. Αυτός που σου λέει πως αν δεν πας να μεταλάβεις θα σε κάψει ο θεός και αυτοί που σε κυβερνούν φιλάνε το χέρι αυτού που το λέει, ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΑΙΜΟΝΑ, διαχωρίζεις πως στη μεν πρώτη περίπτωση έχεις να κάνεις με απατεώνα, αλλά αυτός που προσκυνάει τον απατεώνα έχει ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ? Γιατί να πιστέψεις πως οτιδήποτε ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΞΕΙ, ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ δεν είναι δομημένο με τρόπο ώστε να εξυπηρετεί τα δικά του και όχι τα δικά σου συμφέροντα? Και εδώ ίσως να απαντήσεις και ποιος μου απαγορεύει να έχω κοινά συμφέροντα με αυτόν. Και σε αυτό ακριβώς το σημείο μου δίνεις τη δυνατότητα να σε πω απλά ηλίθιο.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΠΩΣ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΡΙΟ ΙΣΩΣ ΠΕΣΕΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΙΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΗΛΙΘΙΕ. Ναι την έχουμε πολύ άσχημα και τα χειρότερα έρχονται. Και αρρώστια, και πείνα, και βία και αίμα.

Αυτό που αμφισβητώ για το κάθε τι, ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ, Ο ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ , ΤΙ ΣΤΟΧΟΥΣ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ. Ηλίθιε.

ΕΛΕΟΣ… Απλά

fantastikeskatastaseis






Στήριξε το έργο του nemeapress