Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κορινθία: Εξιχνιάστηκαν 12 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών σε οχήματα

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων, δώδεκα (12) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, στο Κιάτο και στην Κόρινθο Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν το Σάββατο (17.4.2021) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Κιάτο και στο Ζευγολατιό Κορινθίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 24 και 31 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες αυτών, ενώ κατηγορούνται ακόμη τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 22, 27 και 34 ετών, αντίστοιχα.



 

Ειδικότερα, το Σάββατο (17.4.2021) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Κιάτο Κορινθίας, οι ανωτέρω προσπάθησαν να αφαιρέσουν καταλύτη σταθμευμένου οχήματος, δίχως όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους καθώς έγιναν αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων και στη θέα αυτών τράπηκαν σε φυγή.

Μετά από άμεση κινητοποίηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων και του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, εντόπισαν και συνέλαβαν, τον 24χρονο και 31χρονο, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -1- ηλεκτρικό εργαλείο κοπής, -2- μπαταρίες για το ηλεκτρικό εργαλείο κοπής, -3- λάμες κοπής, -1- κατσαβίδι, -1- ζευγάρι γάντια και σκούφος, τα οποία κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Επιπλέον, στην κατοχή τους βρέθηκε -1- καταλύτης, ο οποίος είχε κλαπεί λίγες ώρες νωρίτερα, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά του.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 9.4.2021 έως και την 17.4.2021, στο Κιάτο και στην Κόρινθο Κορινθίας, είχαν διαπράξει ακόμη -10- περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα, όπου αφαιρούσαν τους καταλύτες, καθώς και -1- απόπειρα κλοπής καταλύτη οχήματος.

Τέλος, κατασχέθηκε ένα όχημα, ως μέσο τέλεσης των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων.

Οι ανωτέρω θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.